DE CE SÎNT COMUNIŞTII NAZIŞTI?

Voronin ca pericol pentru Moldova şi moldoveni

Acţiunile de pînă în prezent ale comuniştilor, coroborate cu declaraţiile tot mai delirante ale d-lui Vladimir Voronin, liderul PCRM, oferă oricărui observator civilizat imaginea unei altfel de ideologii naziste practicate de acest partid. Este de-a dreptul halucinantă încăpăţînarea cu care dl Voronin pozează în unic salvator al acestei ţări, în cel mai autoritar tătuc al unui popor pe care, în realitate, îl dispreţuieşte şi-l manipulează în cele mai diabolice modalităţi.

Eufemistic vorbind, conştienţi fiind de realităţile din jurul nostru, înţelegem bine că PCRM şi liderul acestuia au murit de mult, iar ei încă nu ştiu, nu simt acest lucru. Nu, nu este o glumă, ci un adevăr sumbru, care este extrem de evident pentru orice om civilizat occidental nevoit să constate că încă există pe faţa pămîntului un astfel de partid sau lider de tip Nord-coreean. Dramatic pentru moldoveni nu este faptul PCRM şi liderul acestuia sînt morţi într-o istorie penibilă fără s-o ştie, ci realitatea deranjantă că leşurile politice ale acestora se descompun lent, iar noi trebuie să le suportăm mirosul cumplit.

Îi confundă pe ambasadorii europeni cu Muşuc, Petkov, Reşetnicov...

În ziua de 16 Octombrie, dl Voronin a avut o întrevedere cu ambasadorii ţărilor europene acreditaţi la Chişinău. Cu acest prilej, şi-a permis indecenţa de a-i muştrului pe diplomaţi în stilul bolşevic pe care auzim că-l foloseşte cu alde Muşuk, Petkov, Munteanu, Reşetnikov etc.

Că nu folosesc mijloacele de care dispun pentru a influenţa actuala guvernare în deciziile pe care le adoptă. Liderul comuniştilor a făcut aceste declaraţii în cadrul unei întrevederi avute săptămîna trecută cu reprezentanţii misiunilor diplomatice. Iată doar cîteva din acuzele sale impardonabile:

„Aţi avut nenumărate instrumente de a acţiona asupra guvernării R. Moldova atunci cînd a fost închis postul de televiziune NIT, cînd Alianţa a modificat Codul Electoral, cînd au fost introduse punctele migraţionale de control pe Nistru, dar şi atunci cînd statul a fost deposedat de Banca de Economii şi Aeroport. În nici unul din aceste cazuri, însă, reprezentanţii UE nu au acţionat în conformitate cu principiile statului de drept şi a valorilor europene”, a trîntit-o dl Voronin.

Are tupeul să vorbească de închiderea postului de televiziune NIT în contextul în care fosta guvernare comunistă aflată la cheremul său a închis TVR1, se pregătea să închidă PRO TV Chişinău şi tot aşa!

Le-a reproşat înalţilor oficiali că n-au exercitat presiuni asupra Guvernului atunci cînd s-a modificat Codul Electoral, iar asta în contextul în care era vorba despre un Cod Electoral întocmit de guvernarea comunistă în strictă conformitate cu necesităţile electorale ale PCRM.

Tot în aceeaşi notă ipocrită şi sfidătoare, le-a reproşat ambasadorilor instalarea punctelor de control al migraţiei pe Nistru. În acest caz, chiar că a întrecut orice măsură şi iată de ce: În 2006, atunci cînd PCRM era la putere, Guvernul Tarlev, în ziua de 23 Mai 2006, a aprobat o Hotărîre privind controlul celor care vizitează R. Moldova, inclusiv a celor care veneau prin punctele de frontieră cu Ucraina. Conform Hotărîrii Guvernului Tarlev, străinii care veneau în R. Moldova prin segmentul de frontieră necontrolat de Chişinău aveau obligaţia ca, într-un interval de 72 de ore, să se înregistreze la oricare birou de evidenţă a populaţiei din subordinea Ministerului Dezvoltării Informaţionale. Hotărîrea de atunci a fost votată unanim, adică şi de infatigabilul reintegrator Vasile Şova, fost ministru al Reintegrării, actualmente deputat comunist care protestează împotriva unei Hotărîri pe care a votat-o cîndva.

Ţinînd seamă de aceste contradicţii, chiar că pare delirantă declaraţia făcută de dl Voronin ambasadorilor în care, vorbind despre convingerea că PCRM va reveni la guvernare, a punctat: „Noi imediat vom anula punctele migraţionale de control de pe Nistru, care de facto au stabilit o linie de frontieră în cadrul statului R. Moldova şi au împărţit ţara în două”, a spus dl Voronin.

Vrabia mălai visează. De ce nazism?

Dl Voronin a avut 8 ani această ţară sub conducerea sa dictatorială. 8 ani pierduţi de pomană în condiţiile în care a avut puteri discreţionare ca să facă din R. Moldova o ţară prosperă. În aceşti 8 ani a adus ţara la ruină şi n-a lăsat moldovenilor nici o moştenire. Cum ai obrazul să declari că populaţia a sărăcit imediat ce ai plecat tu, Voronin, de la putere? Înseamnă că tu ai lăsat-o aşa! Acum vrea să se răzbune pe întregul popor cu ajutorul acelor moldoveni de care vrea să se folosească, dar pe care-i urăşte din fundul sufletului său.

Chiar că se crede nemuritor şi consideră că R. Moldova este moşia sa de drept. „Somnul raţiunii naşte monştrii”, a spus cunoscutul pictor spaniol Francesco de Goya. Aşa este şi cu dl Voronin! Domnia sa este produsul a două elemente sociale de tip bolşevic: 1. Teama de tip sovietic instaurată în rîndul subalternilor săi, fiind perceput de către aceştia drept liderul suprem, etern şi incontestabil. 2. Clasa linguşitorilor din anturajul său. Aceştia îi întreţin, hrănesc permanent convingerea că este irepetabil, o personalitate supremă, fapt care le permite să-şi protejeze interesele şi să se îmbogăţească în umbra Marelui Stăpîn. Dar mai ales îi întreţin iluzia că el este încă Prezidentul ţării. PCRM, de fapt, constituie o echipă de actoraşi slugarnici care-şi plătesc datoriile faţă de şeful suprem de odinioară şi care perpetuează cu dibăcie în scăfîrlia lui Voronin ideea că el va reveni şi va mai fi o dată preşedinte. Numai că astfel de lucruri nu se fac în politică, sacrificînd populaţia întregii ţări, ci la sanatoriu. Şi costă mai ieftin!

Practic, dl Voronin este un blestem cumplit pentru moldoveni şi este dramatic că mulţi dintre susţinătorii domniei sale nu înţeleg această realitate.

Partidul Muncitoresc Naţional-Socialist German (iniţial Partidul Muncitoresc German) care l-a propulsat pe Hitler la putere a exploatat electoral aceleaşi categorii sociale de oameni ca şi dl Voronin. Este adevărat că ideologia „naţional-socialistă” (ideologia nazistă) considera că puritatea etnică şi rasială a poporului german este o realitate fundamentală, dar ideologiile se modifică permanent în conformitate cu cerinţele dezvoltării sociale.

PCRM, de exemplu, care şi acum spune că luptă pentru drepturile celor mulţi, este un partid condus de adevăraţi nababi, bogătani, baroni roşii, ceea ce înseamnă că asistăm la o contradicţie flagrantă în spiritul şi litera ideologiei comuniste. Voronin, tată şi fiu, reprezintă chipul milionarilor prosperi, adică a burghezilor pe care comuniştii din trecut i-au ucis sau închis. Nici unul dintre liderii marcanţi ai comuniştilor nu trăiesc asemenea lui Marx sau bieţilor moldoveni pentru ale căror drepturi spun că luptă, aduşi la sapă de lemn sau goniţi din ţară pentru a-şi cîştiga traiul de către chiar fosta guvernare comunistă. Nici nu mai vorbim despre „religiozitatea lor”, de neconceput pînă prin 1990! Al dracului de bisericoşi sînt alde Voronin şi banda sa!

Naziştii germani au fost inamicii propriului lor popor, pe care l-au dus la faliment. Exceptînd inexistenţa antisemitismului, comuniştii moldoveni sînt inamicii poporului moldovenesc, pe care chiar că-l şi aduseseră la faliment naţional. Hitler a vrut putere absolută şi a avut-o în Germania nazistă, izolînd-o astfel de toate ţările democrate, dar a vrut că cucerească şi întreaga Europă. Dl Voronin se mulţumeşte doar cu această ţară, pe care o izolase definitiv, pînă în 2009, de restul lumii civilizate, democrate aşa cum făcuse şi Hitler. Demn de reţinut este faptul că în timp ce izolase şi falimentase ţara, averile clanurilor comuniste creşteau miraculos.

Dl Voronin, ca şi Hitler, vrea să conducă iarăşi ţara după propriile-i legi, aşa cum a făcut-o timp de 8 ani. A ajuns în situaţia ridicolă (ţinînd seamă de vîrsta şi înţelepciunea după care ar trebui să se ghideze) în care nu mai respectă Constituţia pe care a modelat-o cum a vrut, legile ţării şi, la fel de grav, instituţiile fundamentale ale statului – Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul şi celelalte. Nu a fost la fel de ridicol cînd, deşi nu-l recunoaşte, i-a cerut preşedintelui ţării pază de stat suplimentară perioadei legale?

La fel ca naziştii şi legionarii, comuniştii vor să pună mîna pe putere prin forţă şi pe fondul creării haosului social, al anarhiei „instituţionalizate”.

La fel ca naziştii şi legionarii, comuniştii vor să-i folosească pe moldoveni pe post de carne de tun ca să ajungă la putere. În acest scop, îi manipulează, îi mint şi îi mobilizează în turmă ca să iasă la proteste folosindu-se de false pretexte sociale. Probleme sociale sînt, iar acum în chiar întreaga lume, dar cele de la noi sînt minore şi nu justifică absolut nici un fel de protest.

Pentru că tot veni vorba despre „problemele sociale” despre care comuniştii spun că sînt grave, să recurgem doar la cîteva date. După ce au lăsat ţara în faliment, în 2009, actualii guvernanţi au reuşit să refacă relaţiile cu toate ţările civilizate, democrate şi prospere din Occident, au crescut pensiile cu circa 24%, salariul mediu cu 32%, a fost semnat Acordul cu UE pentru spaţiul aerian comun, se află în lucrări de reconstrucţie aproape 500 de km de drumuri, au fost demarate reforme structurale în absolut toate instituţiile statului (Economie, Transporturi, Educaţie, Agricultură, Justiţie, SIS, MAI etc.), UE, SUA, Banca Mondială şi FMI susţin financiar ţara în menţinerea rezervei bugetare, asistenţei sociale etc., în Noiembrie, la summit-ul de la Vilnius, R. Moldova va face un pas hotărîtor în procesul de integrare europeană şi multe, multe altele.

Cu toate acestea, la fel ca naziştii şi legionarii, atentînd la siguranţa naţională, la interesul naţional al ţării, comuniştii vor să anuleze toate aceste realizări şi perspective, amăgind moldovenii cu iluzia unor realizări fără nici un suport prin ducerea ţării în Uniunea Vamală Rusia-Belarus, o Uniune aproape inexistentă în raport cu UE în contextul beneficiilor. De dragul răzbunării, vor să pîrjolească întreaga ţară. Nu le pasă pentru că averile lor de milioane de euro le permit să trăiască în orice ţară bogată a lumii într-un lux de poveste. Le pasă lor de R. Moldova?

Voronin şi comuniştii săi vor război civil

Dl Voronin şi-a ratat conştient şansa de a rămîne în istoria acestei ţări ca un personaj pozitiv. A preferat luxul propriei sale nomenclaturi pe seama sărăcirii populaţiei şi a ţării. Cu cît mai mult se apropie data summit-ului de la Vilnius, cu atît mai mult creşte furia animalică a comuniştilor şi recurg la tot mai multe acţiuni destabilizatoare. Ei nu vor ca R. Moldova să intre în lumea civilizaţiei europene, ci intenţionează să-i păstreze pe moldoveni în sărăcie, obscurantism şi lipsă de perspective pentru ca să-i domine cu mai multă uşurinţă.

Joia trecută, le-a fost respinsă Moţiunea de cenzură pentru demiterea guvernului european condus de Iurie Leancă. Cu acest prilej, premierul chiar că le-a dat o lecţie usturătoare comuniştilor, demonstrînd cu argumente că sînt o formaţiune anti-naţională, anti-statală şi anti-europeană. Vrînd să blocheze cu orice chip activitatea Legislativului, comuniştii au înaintat o altă Moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Motivul invocat este crearea oficiilor Biroului Migraţie şi Azil în zona frontierei administrative cu regiunea transnistreană. Aceasta va fi dezbătută astăzi întrucît prim-ministrul Leancă se va afla Joi într-o vizită oficială peste hotare.

PCRM vrea ca şi prin aceste moţiuni abuzive să creeze impresia că revoltele lor de mascaradă au o amploare extinsă, să-i ducă pe moldoveni de nas, să-i facă să creadă că ţara este în fierbere, nicidecum, aşa cum este în realitate, „clanul Voronin” şi anturajul. Încă de Vinerea trecută, comuniştii şi-au anunţat intenţia organizării unui „marş spre Chişinău al aşa-zişilor lor susţinători din toate localităţile ţării”. „Revoluţionarul burghez” numărul unu al R. Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin, şi-a exprimat speranţa că la viitorul protest vor participa circa 2-3 sute de mii de oameni. Speri mata, dar speri degeaba, spunem noi!

Este clar că dl Voronin şi anturajul său sînt ori în agonie, ori se văd obligaţi să execute un ordin extern de destabilizare a ţării şi compromiterii şanselor de la summit-ul de la Vilnius. Noi credem că sînt valabile ambele variante la un loc!

Ce treabă are ţara cu aniversarea PCRM

Paranoia şi obsesia faţă de propriile imagini supradimensionate pînă la limitele absurdului se pare că sînt definitorii pentru comunişti. Cu surle şi trîmbiţe, Sîmbăta trecută, PCRM şi-a aniversat 20 de ani de comunism burghez, milionar în euro şi dolari. Bieţii moldoveni, pentru care ei spun că se luptă, nu-şi văd capul de griji, dar comuniştii îşi imaginează că întreaga suflare moldovenească nu mai poate de haraşo că bogătaşii partidului aniversează 20 de ani de cînd R. Moldova a fost blestemată să contacteze şi „boala PCRM”.

În cadrul „evenimentului”, dl Voronin pe unii i-a adormit cu lungul său discurs, pe unii i-a înduioşat cu gîndul la trecut, iar pe alţii i-a mobilizat la „luptă” pentru preluarea puterii şi protejarea averilor.

Probabil că cel care i-a scris discursul suferă şi el de senilitate, dacă l-a făcut pe Marele Şaman şi Tătuc Voronin să declare următoarea absurditate: „R. Moldova va avea relaţii stabile cu UE doar dacă va adera la Uniunea Vamală.” Alo, Urgenţa! Cu o seninătate de-a dreptul insultătoare pentru acest popor paşnic şi dornic de linişte, liderul comuniştilor a acuzat actuala guvernare „că fură poporul”, că „cea mai mare problemă a Republicii Moldova este corupţia – flagel adînc infiltrat în structurile de vîrf ale conducerii”, că judecătorii corupţi ar trebui demişi, iar noii magistraţi ar trebui aleşi de popor, că aderarea R. Moldova la Uniunea Vamală înseamnă preţ mai mic pentru gaze şi energie şi multe alte năzbîtii bune de adormit surzii.

Oamenii informaţi şi cei care au simţit-o pe pielea lor ştiu prea bine cît de „centralizate” erau corupţia, furturile masive şi judecătorii corupţi! În ceea ce priveşte preţul la gaze şi energie electrică, de ce guvernarea comunistă, care, iniţial, vroia în UE, nu a obţinut reduceri, ci doar creşteri?!

Simţind probabil că PCRM nu mai are forţa de odinioară, dl Voronin, într-un mod absolut surprinzător, în contradicţie cu ceea ce crede despre sine şi partidul pe care-l conduce, aici fiind vorba şi despre siguranţa cu care le-a spus ambasadorilor europeni că PCRM va cîştiga alegerile, a chemat toate forţele de stînga să se unească pentru a demite actuala guvernare. "Solicitarea mea este ca să examineze propunerea de a face front comun. Aş vrea să repet motto-ul nostru cu care am cîştigat acum opt ani "Toţi cei care nu sînt împotriva noastră sînt cu noi", a declarat dl Voronin. La fel credea şi Hitler!

Arcibald WZEATKOVSKI,

Sankt-Petersburg

(Traducere din limba rusă)