DE CE LIDERII PARTIDELOR DE LA GUVERNARE SE TEM DE INTEGRAREA ŢĂRII ÎN UE

Pentru că ştiu cel mai bine că Răsăritul le este salvarea

Autor: Aliona CIGULEA

În UE, după cum cei mai informaţi ştiu, a fost adoptată legea confiscărilor extinse. Asta înseamnă că marilor corupţi din statele membre ale UE şi din cele aspirante la integrare europeană, indiferent unde şi-au depozitat sau îşi vor duce banii în emisfera occidentală, li se vor confisca, iar ei vor fi traşi la răspundere. Cînd spunem bani, ne referim şi la proprietăţi, fie că sînt în Elveţia, Austria, Franţa, Cipru, Grecia etc. Eventual, se pot proteja împotriva justiţiei europene şi a celei naţionale, în primul rînd, care trebuie să funcţioneze în parametri europeni, transferîndu-şi banii în Rusia, Coreea de Nord sau poate şi-n China.

Săptămîna trecută, Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat american, a anunţat că SUA vor colabora cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei în Europa Centrală, de Est şi în Balcani. Moldova este campioană la fraude masive, deci sîntem vizaţi în mod direct.

"Vedem o tendinţă îngrijorătoare în prea multe părţi ale Europei Centrale şi de Est unde aspiraţiile cetăţenilor sînt călcate în picioare de interesele oligarhilor corupţi", care "îşi folosesc banii şi influenţa pentru a înăbuşi opoziţia politică, pentru a cumpăra politicieni şi grupuri media, pentru a slăbi independenţa judiciară şi drepturilor organizaţiilor non-guvernamentale", a spus Victoria Nuland, adresîndu-se, desigur, şi guvernanţilor de la Chişinău.

Iminenţa semnării de către R. Moldova şi UE a Acordului de Asociere provoacă fiori reci, de spaimă, în primul rînd, liderilor din umbră ai Coaliţiei pro-europene. Cînd este vorba despre furt în proporţii deosebit de mari din banul public, oficialii europeni şi americani nu pot fi duşi de nas… moldoveneşte. Vă vine să credeţi sau nu, dar vînzarea frauduloasă a Aeroportului şi Băncii de Economii le-a pus capac penal irevocabil complicilor politici ai acestei nelegiuiri. De ce ambele obiective au fost ajutate să „migreze” în Rusia? Păi, în virtutea legii confiscărilor extinse adoptate de UE!

Cancerul corupţiei din Moldova este cu atît mai cumplit cu cît în jefuirea avuţiei naţionale sînt implicate şi personaje cheie din instanţele de judecată, Procuratură, Fisc, MAI, Vamă, CNA, CNI etc. Integrarea europeană presupune „operaţie pe cord deschis”, ca să formulăm şi astfel, asta însemnînd cercetarea şi condamnarea tuturor celor implicaţi.

Simulacrul de luptă cu corupţia declanşat de ei este o farsă la care occidentalii privesc cu scepticism, dacă nu şi amuzaţi. Marii corupţi nu sînt nişte amărîţi de profesori, nişte judecători care au luat o mită de 200 de dolari sau un medic care „s-a mînjit” cu o „atenţie” de 100 de lei de la un pacient. Uitaţi-vă în România cîţi foşti înalţi demnitari, consilieri etc. sînt deja după gratii, iar UE şi SUA tot continuă să reproşeze, pe drept, că justiţia română încă nu-şi face datoria pe deplin!

Aici nu-i vorba doar despre tartorii din umbră, îi ştie toată lumea, ci despre aproape toţi membri Guvernului Leancă, judecătorii, procurorii şi alţi înalţi funcţionari ai statului. Pot fi „număraţi” fie şi numai după inventarierea vilelor de lux pe care le au, conturile bancare sau maşinile scumpe şi foarte scumpe. Toţi aceştia ştiu prea bine că integrarea europeană a ţării este viitorul sigur al moldovenilor, dar mai ştiu că viitorul lor în această conjunctură înseamnă puşcărie. Fostul premier român, Adrian Năstase, stă după gratii pentru o infracţiune minoră în comparaţie cu cele ce li se pot invoca guvernaţilor noştri de azi, iar asta în context european, reţineţi!

În contextul atacului de tip rider al Guvernului asupra „Moldovei Suverane”, scria jurnalistul Conţiu într-un articol de-al său, ex-premierul Filat a depus o plîngere la CEDO cu privire la interdicţia pusă de Curtea Constituţională de a mai candida pentru postul de prim-ministru. Pe noi nu ne bucură la modul răutăcios acest lucru, dar al nostru Vlad Filat nu ştie că în arealul democratic al justiţiei europene funcţionează o altă logică judiciară decît cea din Moldova, unde judecătorii răspund la comenzile politice ale lui Victor Bodiu, de exemplu, şeful Cancelariei de Stat, iar asta în condiţiile unui „armistiţiu de tip interlop” pe care l-au încheiat.

Unii dintre ei au dosare penale în România, închise temporar în fişet. „Condescendenţa penală” de care dă dovadă România este chiar un argument forte pentru europeni în defavoarea lor, iar Europa nu vrea ca nişte bănuiţi infractori şi rideri consacraţi să ajungă în fruntea ţării.

Aşa-zişii noştri „politicieni” pro-europeni, să-i calific şi aşa, sînt la fel de periculoşi pentru democraţia din Moldova la fel cum sînt şi liderii de la Tiraspol sau Mihail Formuzal. Un exemplu, în aparenţă, banal: Orice om îşi iubeşte cu disperare proprii copii. Acelaşi om, ajuns în funcţii politice înalte în stat, îşi răsfrînge dragostea faţă de copii săi şi asupra tuturor copiilor ţării căreia îi determină destinul, iar asta pentru că viitorul unei naţiuni sînt tinerii ei. Diacov sau Leancă îşi iubesc doar proprii copii şi îi cresc şi educă în dispreţ faţă de „copiii prostimii”, asta însemnînd că, inconştienţi fiind, pot genera monştri umani după chipul şi asemănarea lor. Ştie cineva cîte salarii lunare ale unui medic cheltuiesc unii dintre copii acestor politicieni numai ca să cucerească o fată, o piţipoancă cu un buchet de flori de 7 mii de lei?

Aceşti aşa-zişi lideri şi „campioni ai integrării europene” vor încerca să saboteze Acordul de Asociere prin cele mai brutale metode. Nu întîmplător au aruncat drept momeală farsa cu tentativa de cumpărare a unor deputaţi. Trebuie ca UE să vadă că există pericolul, iar ei au depus eforturi, de 250.000 de dolari şi 500.000 de euro, să-l prevină. O.K., va fi ratificat în Parlamentul Moldovei (dacă se va ajunge acolo) Acordul de Asociere? Vor fi voturi suficiente? Au vreun interes personal sau naţional în asta cei din Coaliţie? Se vede că mai mult personal. Pentru că nu de florile mărului Igor Corman a solicitat la Sankt-Petersburg protecţie pentru plahotniucul din PD. Dar i s-a cam spus „NIET!” şi i s-a amintit anul 2010, cînd Partidul Democrat a respins alianţa de stînga cu PCRM. Supăraţi, la cîteva zile după asta, Plahotniuc şi PD au cumpărat de la PCRM nişte consilieri de la Rîşcani. Pentru a le arăta mai marilor din Est că dacă nu, atunci şi noi nu!

Exagerez! Care interes naţional? Aşteptaţi şi o să vedeţi.