DE CE ESTE VIATA DE APOI IMPOSIBILA

Explicaţia unui cosmolog

Nu există viaţă după moarte, susţine Sean Carroll, cosmolog şi profesor de fizică la Institutul de Tehnologie din California. Acesta subliniază că omenirea trebuie să renunţe la toate credinţele fanteziste şi să se concentreze asupra a ceea ce dictează universul.

Sean Carroll, cosmolog şi profesor de fizică la Institutul de Tehnologie din California, este convins că viaţa după moarte este imposibilă din cauza legilor fizicii. El a explicat că pentru a exista o viaţă după moarte, conştiinţa ar trebui să fie ceva complet separat de corpul nostru fizic, ceea ce nu este cazul. Dimpotrivă, conştiinţa, la nivelul foarte elementar, este o serie de atomi şi electroni care asigură existenţa spiritului nostru. Legile universului nu permit ca aceste particule să funcţioneze după dispariţia noastră fizică, spune Carroll citat de tabloidul britanic Express.

„Teoriile că o anumită formă de conştiinţă persistă după moarte şi că dezintegrarea corpului uman în atomii constituenţi nu corespund legilor fizicii care stau la baza vieţii de zi cu zi. Potrivit acestor legi nu există nici o cale ca informaţiile stocate în creierul nostru să persiste după moartea noastră", susţine fizicianul. "O dată ce depăşim aceste reticenţe, vom putea să ne concentrăm asupra unor întrebări mult mai interesante despre cum funcţionează oamenii şi conştiinţa", a concluzionat Sean Carroll.