DE 9 MAI, MAIA SANDU A MERS SA DEPUNA FLORI LA UN COMPLEX MEMORIAL SOVIETIC

În timp ce anul împrejur vorbeşte despre valori europene şi integrare europeană, astăzi, de 9 mai, Maia Sandu a mers să depună flori la un complex memorial sovietic.

Despre acest lucru, unii formatori de opinie au scris că este un exemplu de fățărnicie politică. Radar Politic a amintit că în 2011, şi unionistul Dorin Chirtoacă îşi punea lenta Sf. Gheorghe peste tricolorul românesc.

”9 mai nu este doar Ziua Europei sau Ziua Victoriei. 9 mai este ziua în care fățărnicia unor politicieni iese la suprafață!

Dorin Chirtoacă – 2011. Maia Sandu – 2021.

La 10 ani distanță, aceeași fățărnicie, aceiași incompetență.

Şi zic de fățărnicie, pentru că este pentru prima dată cînd Maia Sandu depune flori la monumentul sovietic. Pînă acum, ea şi PAS nu recunoştea decît Ziua Europei. Dar cum vin alegerile şi trebuiesc voturi, Maia Sandu merge peste orice principii despre care ne vorbea anterior”, se arată în postare.

Sinteza.ORG aminteşte că anterior, deputatul Octavian Țîcu, ales pe listele blocului ACUM, a declarat că Monumentul Eternitate, unde Maia Sandu astăzi a depus flori, este un monument al minciunii. Şi asta pentru că al Doilea Război Mondial a început pe data de 1 septembrie 1939, cînd armatele lui Stalin şi Hitler au invadat Polonia, nu în 1941, cînd Germania nazistă a invadat deja URSS.

Sursa: Politics.MD