DAR CE NU POATE CUMPARA PLAHOTNIUC DIN MOLDOVA, CACI DOAR E TARA LUI?

Să nu se mire moldovenii dacă vor afla că şi casele în care stau sînt tot proprietatea oligarhului

Autor: Kurt SOLOVIOV

Astăzi, pe bună dreptate, vorbim despre Republica Moldova ca despre un stat falimentat, jefuit, mafiotizat şi capturat de un singur individ – Vladimir Plahotniuc. În paralel, politicienii, comentatorii politici şi jurnaliştii oportunişti nu contenesc să vorbească despre „grija faţă de oameni, bieţii moldoveni ajunşi la limita sărăciei” şi tot felul de alte tîmpenii valabile doar în primitivismul moldovenesc.

Îl învinuim, pe bună dreptate, pe Vladimir Plahotniuc, dar ce ne facem cu turma de cretini votanţi care este incapabilă să se revolte şi să-şi revendice drepturile elementare, înscrise în Constituţie? Moldovenii văd prea bine că au fost aduşi la limita insuportabilă a sărăciei, însă, cu toate acestea, înghit în sec, tac umiliţi şi, eventual, singurul lor gest de bărbăţie este să-şi bată nevasta dacă le iese din vorbă şi să se alcoolizeze. Nu ies la proteste decît dacă sînt plătiţi de activistul care-i mobilizează.

Probabil că bărbăţia moldoveanului s-a dus dracului încă de pe vremea de după Ştefan cel Mare, căci nu degeaba ridică atîtea osanale în memoria lui. El, moldoveanul, a ajuns asemenea ăluia din bancul în care un tip cherchelit, aflat la crîşmă cu un… moldovean, din senin, îi trage ăstuia un pumn peste faţă de-l face să vadă stele verzi. Însîngerat la faţă, moldoveanul îl întreabă pe atacatorul lui: „Ce-ai, mă, cu mine, tu chiar serios te iei de mine aşa, nu glumeşti?” Agresorul îi răspunde: „Da, bre, am fost foarte serios, doar nu vrei să-ţi plătesc şi dinţii pe care ţi i-am scos din gură?” „Nu, Doamne fereşte, zice moldoveanul, bine că mi-ai spus că e treabă serioasă, căci mie nu-mi plac deloc glumele proaste!”

În acest context şi în cele ce vor urma, constatăm că moldoveanului nu-i mai pasă dacă Plahotniuc sau alt acolit de-al lui îi ia nevasta şi fiica din casă pentru a le trafica în Turcia, iar asta dacă îi lasă în schimb un pumn de bani ca să-şi înece amarul în rachiu. Nu exagerez deloc. De ani de zile, politicienii şi mafioţii îi fură moldoveanului toate sursele de existenţă, iar el este incapabil să se revolte, dar, mahmur şi abrutizat, continuă să-i voteze la fiecare patru ani în schimbul unor sacoşe şi cîţiva lei. Moldovenii n-au ieşit la proteste nici cînd s-a furat miliardul de euro, iar această somnolenţă au remarcat-o toţi diplomaţii şi experţii occidentali, iar asta în condiţiile în care din cauza acestui jaf ţara a ajuns la groapa de gunoi moral a Europei. Nu, moldoveanul are „demnitate”, căci el iese la proteste doar în mod organizat, dacă este… sponsorizat!

A devenit atît de laş încît nu mai este capabil nici să-i ia în furci pe nemernicii de politicieni care-i plîng de milă şi îi promit bunăstarea. Dacă ar avea instinct omenesc civilizat de supravieţuire, atunci moldovenii ar trebui să-i întrebe pe aceşti „reprezentanţi ai lor” de ce nu-l bagă în puşcărie pe Plahotniuc, autorul real al furtului miliardului de euro şi al acaparării întregii ţări.

Plahotniuc fură legal statul, cu ajutorul justiţiei

RM a ajuns ruşinea şi groapa de gunoi a Europei din cauza lui Plahotniuc. Chiar şi acum, după ce se ştie că a stat în spatele furtului miliardului de euro, acest individ periculos continuă să fure statul, la vedere, sfidîndu-i pe moldoveni şi pe europeni, iar asta cu ajutorul justiţiei naţionale aflate în slujba lui exclusiv. Oare asta nu înseamnă că el vrea să demonstreze că moldovenii sînt un popor de idioţi? Sigur că da! După furtul miliardului, Plahotniuc consideră că nimic nici o altă hoţie de-a lui nu mai poate fi atît de scandaloasă, încît să nu-şi continue jafurile în voie. Legal! Cu ajutorul justiţiei lui!

O face pe faţă pentru că deja nu-i mai pasă de rigorile legislaţiei europene, căci este convins că viitorul RM este al lui, nu şi al moldovenilor, iar asta în interiorul a ceea ce el a construit deja – enclava mafiotă RM din mijlocul Europei civilizate. Viitoarea guvernare îi aparţine, iar moldovenii cu memorie ar trebui să reţină numele celor pe care trebuie să-i ardă pe rug pentru trădare de ţară în stil mafiot criminal, printre aceştia fiind slugile oligarhului: Mihai Ghimpu, Andrian Candu, Marian Lupu, Dorin Chirtoacă, şefii de la Procuratură, CNA, CNI, SIS, MAI etc., etc.

Crezîndu-se etern, Plahotniuc şi-a mai făcut o ultimă „achiziţie legală”, cu ajutorul justiţiei lui, iar asta prin intermediul companiei Finpar Invest, societate care administrează afacerile imobiliare ale oligarhului. Pe data de 24 noiembrie 2015, Curtea de Apel Chişinău a lui Plahotniuc a emis o Decizie prin care este recunoscută Încheierea Judecătoriei Buiucani din 17 iunie 2015, potrivit căreia Agenţia Proprietăţii Publice a fost obligată juridic să încheie un contract de vînzare-cumpărare cu Finpar Invest a unui teren de 1,17 hectare de pe strada Ghioceilor. Iniţial, Agenţia Proprietăţii Publice a refuzat semnarea unui astfel de contract de-a dreptul abuziv. Adresa amplasării terenului, în sine, nu pare să spună prea multe cititorilor, numai că acolo este vorba despre domeniul pe care este amplasat Complexul Expoziţional MOLDEXPO, iar pe terenul pe care instanţa de judecată i l-a oferit lui Plahotniuc se află construită clădirea imperiului său mediatic – cele 4 televiziuni şi cele 3 posturi de radio, după cum ne informază şi mold-street.com.

Acum înţelegeţi că Plahotniuc, la ora actuală, dacă aşa i se năzăreşte, poate, cu ajutorul instanţelor lui de judecată, să cumpere Parcul Central din Chişinău, perimetrul pe care este amplasată statuia lui Ştefan cel Mare, pentru ca vizitatorii să plătească bilet pentru a se apropia de ea, Universitatea de Stat, ca să-i poarte numele, să i se arendeze dreptul de a administra cursurile rîurilor Prut şi Nistru pentru o perioadă de 49 de ani şi tot aşa? A devenit RM un popor de sclavi incapabil de revolte? Au devenit tinerii Moldovei atît de drogaţi în cluburile patronate de acesta, încît nu mai au puterea să-şi dorească eliberarea ţării de sub dominaţia unui astfel de individ malefic? Mai există judecători, procurori sau poliţişti cu funcţii de răspundere care să nu merite să fie scuipaţi şi bătuţi cu pietre de către moldoveni pentru că au devenit slugile acestui individ?

Atît de mult Plahotniuc şi-a subordonat acest stat şi şi-a subordonat forţele de ordine încît s-a ajuns pînă acolo că forţele de ordine, inclusiv paramilitari înarmaţi pînă în dinţi, au fost înregistrate, joi 26 noiembrie, cum îi păzeau casa. Prin urmare, sclavii de moldoveni plătesc impozite ca să le plătească salarii poliţiştilor şi forţelor de ordine ca să-l păzească de furia inexistentă a mulţimii, pe el – un individ fără nici o funcţie oficială în stat! Nu-i aşa că RM şi moldovenii sînt o ţară de cea mai umilitoare speţă, care nu merită nici măcar plînsul cuiva?

Cîte ceva despre Finpar Invest, care şi-a mai înfipt un… par!

Cred că aţi înţeles că în acest articol nu vorbim despre uriaşele afaceri netrebnice prin care Plahotniuc a devenit miliardar pe seama moldovenilor, ci doar despre unul din ultimele sale „jafuri legale”? Atunci este perfect!

Finpar Invest SRL este una dintre primele companii ale lui Plahotniuc, fiind fondată în 1993, denumită atunci Centrul de profilaxie a infracţiunilor şi reabilitare a minorilor „MINOR” SRL. De sub acoperişul acestei societăţi au transpirat primele informaţii că Plahotniuc s-ar fi ocupat cu traficul de persoane. Dacă-i aşa, asta înseamnă că acum a ajuns doctor docent şi academician, căci acum trafichează un întreg popor.

În anul 1998, viitorul Eminescu al mafiei de stat din RM, Plahotniuc, a răsucit aşa de bine lucrurile încît a făcut-o pe Veronica Micle a sa, Oxana Childescu, soţia, acţionarul a 95% din capitalul companiei. Avînd, totuşi, un instinct de mafiot vizionar, în 2003, Plahotniuc admite să „piardă” din şorţul de bucătărie al soţie sale cele 95% din capitalul companiei în cămara surioarei sale dragi, Verei Morozan. În 2005, cînd pentru moldovean offshore însemna să fure de la un vecin o gîscă şi 10 litri de rachiu şi să le ducă nu la el acasă, ci la un tovarăş de beţie de-al lui, ca să se înfrupte din ele mai apoi, Plahotniuc opera în altfel de offshore.

Prin urmare, ca să smintească orice judecător analfabet juridic din acea vreme, în anul 2005, Plahotniuc îşi „deposedează” surioara de cele 95% din capitalul companiei în favoarea unor alţi acţionari majoritari, care au fost mai multe companii offshore, reprezentaţi prin procură de mai mulţi interpuşi controlaţi de către actualul stăpîn al RM, Plahotniuc. Trecînd într-un palier superior, Centrul de profilaxie a infracţiunilor şi reabilitare a minorilor „MINOR” se auto-botează în Finpar Invest SRL.

„Cinstiţii judecători” din spatele minorilor „reabilitaţi”… matur

Începînd cu luna august 2014, unicul acţionar la Finpar devine compania Asirapal Enterprises Ltd. (Cipru), fondată de alte două companii offshore. Deja pe gheaghea Mişa de la ţară îi ia cu dureri de cap cînd se gîndeşte la offshore-ul lui! Doar în anul acesta, 2015, Finpar a acumulat un capital social de 498 de milioane de lei, deci de circa zece ori mai mare decît veniturile oficiale înscrise de Plahotniuc în Declaraţia de Avere. Dar să ne concentrăm puţin şi asupra personalităţii judecătorilor de la Curtea de Apel care au obligat statul ca să-i vîndă lui Plahotniuc terenul de 1,17 hectare de pe strada Ghioceilor! Uitaţi-vă numai cît de „renumiţi” sînt „bieţii judecători”, pentru ale căror salarii crescute s-a zbătut atît de mult fantoma prezidenţială Nicolae Timofti!

Printre judecătorii „proplahotniuccieni” de la Curea de Apel care „i-au făcut dreptate” lui Plahotniuc, o aflăm pe Nelea Budăi, care-i şi vicepreşedintele acestei instituţii de făcut „justiţie” oligarhului. În această funcţie, a fost avansată de nimeni altul decît de către „neasemuitul” şef al statului, Nicolae Timofti, deşi a fost suspectată de SIS că a admis probe false într-un proces prin care a lezat în drepturi o femeie sterilizată chirurgical din greşeala medicilor. Din cauza deciziei eronate a judecătoarei Budăi, care a fost avansată de preşedintele Timoftii, CEDO a obligat RM să plătească despăgubiri de 12 mii de euro femeii nedreptăţite de judecătoarea care acum l-a „îndreptăţit” pe Plahotniuc.

La finalul anului 2012, vice-directorul SIS a depus o sesizare la CSM în care se arăta că Nelea Budăi ar fi admis probe presupus false în examinarea dosarului Moldtranselectro vs. Termoelectrica. Atunci, CSM-ul a decis că nu se pot admite imixtiuni în activitatea acesteia, motiv pentru care Nelea Budăi nu a fost niciodată sancţionată. De ce? Doar Plaghotniuc şi executanţii lui ştiu!

„Sărmana” judecătoare Nelea Budăi, deşi se descurcă doar cu salariul şi pensia, este posesoare a două maşini şi o casă evaluată de experţi la peste 5 milioane de lei. Locuinţa în care locuieşte Budăi are „doar 3 etaje şi o modestă mansardă”, fiind amplasată într-o zonă rezidenţială din sectorul Buiucani al Chişinăului. Săracii oameni bugetari bogaţi!

Tot dintre judecătorii Curţii de Apel care „îi fac dreptate lui Plahotniuc”, îl descîlcim şi pe Ion Muruianu, „bun vecin cu Budăi”. Fără să devenim cîrcotaşi cu orice preţ, ne întrebăm ce-i mai lipseşte acestui om, la experienţa, vîrsta şi averea lui, dacă a ajuns în halul de a îşi vinde onoarea de magistrat în favoarea unui individ condamnat moral, politic şi chiar penal de întreaga lume civilizată?

Muruianu, ca fost şef al CSJ, are una din cele mai mari pensii din sistemul în care activează şi acum numai din motive ştiute de el şi intuite de noi. Printr-o Decizie a CJM a lui Plahotniuc, Muruianu şi-a obţinut recalcularea pensiei astfel încît să-i fie echivalată cu cea a unui şef CSJ, aşa cum şi a fost, pe bună dreptate, ceea ce ar însemna peste 16 mii de lei pe lună. Pe luna anului nostru, nu pe Lună! Pe lîngă o pensie de vis pentru orice moldovean amărît, fie că este medic, profesor sau agricultor, jurnaliştii scriu că Muruianu mai are şi o vilă impresionantă în acelaşi cartier ales din sectorul Buiucani al Chişinăului, fiind vecin cu…, doamnelor domnişoarelor şi domnilor, Nelea Budăi, colega sa judecătoare, cu care „i-au găsit dreptate” lui Plahotniuc!

Vedeţi cît de mult seamănă unii cu alţii? Dacă unii magistraţi, ajunşi la vîrsta odihnei, a delectării, înţelepciunii sau contemplaţiei, nu au capacităţile morale şi intelectuale care să-i determine să se mai bucure doar de tihna unui confort net superior semenilor lor, dar sînt ahtiaţi după noi şi noi avuţii, de parcă le-ar căra după ei în mormînt, atunci ce şanse mai pot fi date Republicii Moldova? Ce pretenţii să mai avem de la dictatorul paranoic şi megaloman Plahotniuc?