DANCILA CRITICA DECLARATIILE FACUTE DE MINISTRUL ROMAN DE EXTERNE

Prim-ministra României, Viorica Dăncilă, s-a referit la declaraţiile lui Teodor Meleşcanu, ministrul român de Externe, privind situaţia din Republica Moldova, declaraţii în contradicţie directă cu poziţia oficială a Ministerului Afacerilor Externe exprimată ulterior.

Viorica Dăncilă spune că „unii s-au grăbit cu declaraţiile”. „Cred că unii s-au grăbit cu declaraţiile, am făcut o comisie la nivelul MAE din care fac parte toţi factorii de decizie, mă refer la Administraţia Prezidenţială, la Guvern, la toţi cei care sînt implicaţi în acest aspect şi vom veni cu o poziţie comună, o poziţie de ţară. Cred că nu mai putem să avem opinii separate legate de un lucru atît de important şi trebuie să fie o poziţie agreată de toţi, o poziţie a României”, a declarat Viorica Dăncilă, scrie digi24.ro.

Luni, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, spunea că „În opinia mea, în situația gravă în care se găseste Republica Moldova, singura soluție este întoarcerea la electorat. Nu cred că e nicio problemă să fie alegeri parlamentare anticipate în 6 septembrie”.

Marţi, însă, ministerul la conducerea căruia se află, a transmis un punct de vedere în care contrazice declaraţia sa anterioară: „voința cetățenilor, exprimată prin vot și reflectată în configurația politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim”.

Sursa: noi.md