DACA NU MANINCI ACESTE ALIMENTE, RISTI UN CANCER DE VEZICA URINARA

Persoanele care consumă prea puțin din aceste alimente pot avea un deficit de vitamina D, ceea ce le expune unui risc mai mare de cancer de vezică urinară.

Medicii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, au studiat relaţia dintre vitamina D şi cancerul de vezică. În timpul verii, soarele este o sursă bună de vitamina D, dar iarna trebuie să suplimentăm aportul acestui nutrient. E recomandat să luăm vitamina D din peştele gras (scrumbie, sardine, somon, păstrăv sau hering), care protejează celulele vezicii urinare împotriva cancerului.

Cercetătorii britanici au descoperit că aceste celule au fost capabile să se activeze și să răspundă la vitamina D, care, la rîndul său, stimulează răspunsul imun. Sistemul imunitar poate identifica celulele tumorale foarte devreme și le poate distruge. „Cercetarea noastră sugerează că nivelurile scăzute de vitamina D în sînge pot împiedica celulele din vezica urinară să stimuleze un răspuns adecvat împotriva celulelor anormale”, subliniază dr Rosemary Bland, autorul principal al studiului.

Pentru a evita acest lucru, nu ocoliţi sursele de vitamina D, în special, peștele gras, dar şi carnea roșie (vită, oaie și cal), organe (rinichi și ficat), gălbenușul de ou. Și, de asemenea, expuneţi-vă razelor solare 10 minute pe zi, dacă prindeţi o zi cu soare.

Sursa: doctorexpres