CURTEA ANTICONSTITUTIONALA A RM

Juridic, Statul este umilit spre a rămîne capturat „legitim”

Orice specialist onest din domeniu, fie din ţară, fie din străinătate, ştie şi recunoaşte un adevăr criminal şi antinaţional – începînd cu luna Octombrie a anului 2011, Curtea Constituţională (CC), prin „alegerea” lui Alexandru Tănase în funcţia de preşedinte, s-a transformat într-o bîtă juridică supremă pe post de torţionar al Constituţiei şi executant slugarnic al intereselor exclusive ale PDM. Vă pare lungă propoziţia? Mai citiţi-o o dată, căci oglindeşte adevă rata stare de lucruri.

Astfel, CC a emis cele mai absurde şi abuzive Decizii irevocabile în chestiuni ce ţin de denumirea corectă a limbii, pentru înlăturarea adversarilor politici ai PDM (cazul Filat), de interpretări favorabile PDM privitoare la validare ori invalidarea unor alegeri, modificări legislative, inclusiv cele privitoare la Codul Electoral, unele de sabotare a Preşedintelui ţării şi multe altele. Nu le mai enumerăm întrucît am făcut-o la timpul potrivit.

Guvernarea comunistă, oricît de mult a fost acuzată de toate relele din lume, nu şi-a permis niciodată să transforme CC într-o anexă executiv-constituţională a PCRM, să încalce Constituţia ori să ordone CC ca să emită Decizii în scopul operării unor modificări constituţionale în interesul lui Vladimir Voronin sau al PCRM. Aceste lucruri sînt recunoscute inclusiv la nivelul Cancelariilor occidentale.

Pentru ce au dat „democraţii” lovitura de Stat din 7 Aprilie 2009? Pentru alungarea PCRM de la guvernare şi a integra ţara în UE? Nicidecum! Au făcut-o pentru a instaura o dictatură, pentru a fura ţara după cum au făcut-o şi continuă s-o facă, pentru a transforma instituţiile Statului în nişte anexe ridicole şi slugarnice ale guvernanţilor democraţi, pentru a transforma Constituţia într-un Cod al mafioţilor, pentru a izola ţara şi a-i transforma pe moldoveni într-o turmă de masochişti care au ajuns să creadă că foametea şi loviturile de bici ori de bîtă sînt vrerea lui Dumnezeu! Şi această propoziţie e cam lungă? Dar totul e adevărat!

În această perioadă de incertitudini, de răscruce în care nu există un Parlament funcţional şi funcţionează un Guvern în exerciţiu, PDM deţine încă Puterea absolută în Stat. Absolut toate instituţiile execută orbeşte orice acţiuni abuzive favorabile „politicii PDM”, dar şi de muşamalizare a jafurilor care continuă. O fac pentru că toţi şefii slugarnici ai acestor instituţii sînt corupţi pînă-n măduva oaselor. Se tem că dacă Mafia care-i controlează pleacă de la Putere ei vor putrezi în puşcării. Toţi aceşti corupţi vor să fie eterni. Ei îşi guvernează propriile interese, nu ţara, nu treburile oamenilor.

Spectrul alegerilor anticipate este privit cu nădejde de către guvernanţi deoarece controlează în totalitate Statul şi administrează încă resursele administrative, fiind motivaţi să spere că vor obţine şi mai multe procente spre a rămîne la guvernare. Posibilul lor triumf, fie şi parţial, va fi o lovitură ucigătoare dată aroganţei de parveniţi politici a liderilor Blocului ACUM.

Revenind la CC, fără să mai reamintesc de „calităţile individuale” ale membrilor preaplecaţi ai acesteia, pe data de 15 Mai această instituţie a mai emis o Decizie anticonstituţională în folosul stăpînilor ei de la guvernare. Şi prin aceasta, CC sugerează că nu Constituţia este legea supremă în Stat, ci Deciziile conjuncturale emise de ea în favoarea democraţilor. Astfel, Curtea Constituţională ne demonstrează încă o dată că ar trebui să se numească, de fapt, Curtea Anticonstituţională.

Decizia CC din 15 Mai este o consecință a unui demers făcut de către Președintele Igor Dodon, în care a solicitat CC să se pronunțe cu privire la dreptul Președintelui de a înainta candidatura la funcția de prim-ministru în cazul în care Parlamentul nu are o conducere. În Decizia cu pricină, CC precizează că Președintele nu poate desemna o candidatură la funcția de prim-ministru deoarece Parlamentul nu are o conducere și nu este în măsură să adopte nici o lege în lipsa unei majorități parlamentare.

Dezmăț constituțional total! Pînă și adversarii cei mai înverșunați ai Președintelui Igor Dodon au rămas perplecși în fața acestui abuz mafiot al Curții Anticonstituționale! Această Hotărîre a Curții Constituționale este contrară Art.98 (1) din Legea Supremă care statuează: „După consultarea fracțiunilor parlamentare (deci, nu a președintelui Parlamentului - n. red.), Președintele Republicii Moldova desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru”. Amintim că actualul Parlament a reușit, la ședința de constituire, să-și formeze fracțiunile parlamentare. Tot în acest context, amintim de o altă Hotărîre a CC, nr. 32 din 29.XII.2015, în care se spune: „atribuția șefului statului de a propune candidatul pentru funcția de prim-ministru constituie o obligație constituțională”. Rețineți: este o obligație constituțională, nu doar un drept care poate fi facultativ!

Aşadar, oricine înțelege că prin această Decizie anticonstituțională CC a executat un ordin primit de la PDM deoarece PSRM refuză să i se alieze într-o viitoare majoritate parlamentară. Absolut legal și, deci, constituțional, dacă Președintele desemna o candidatură oarecare, exista riscul pentru PDM ca nominalizarea respectivă să fi fost votată de către o majoritate simplă în Parlament. În felul acesta, PDM s-ar fi pomenit exclus de la guvernare, fără nici o șansă de a ”administra” eventualele alegeri anticipate. Oare cît mai are de gînd CC să se facă de rîs, să se umilească, să slujească slugarnic interese meschine de partid și de grup și să compromită această instituție și țara, la urma urmei?

Acum înțelegeți și mai bine cîte lucruri trebuie să fie schimbate din temelii în această țară? Acum înțelegeți și mai bine cîți trebuie să putrezească în pușcării? Acum înțelegeți și mai bine unde ne-a adus așa-zisa revoluție anticomunistă din 2009? Acum înțelegeți și mai bine de ce se țin și cu dinții de Putere?

Mihai CONŢIU