CURSA OLIMPICĂ 2013

Prim-ministrul desemnat Iurie Leancă a participat, pe 25 mai, la Cursa Olimpică 2013, a transmis Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

La evenimentul organizat de Comitetul Naţional Olimpic au participat membri ai Guvernului în exerciţiu, deputaţi, sportivi de performanţă, dar şi amatori, veterani ai sportului, artişti. Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi, a adresat felicitări participanţilor la Cursa Olimpică 2013, menţionînd că asemenea activităţi ar trebui să devină o frumoasă tradiţie în Republica Moldova.

Prim-ministrul desemnat Iurie Leancă a subliniat că este deosebit de important de a promova cultura sportivă în ţara noastră, prin organizarea frecventă a evenimentelor de acest gen. ”Sper ca prin astfel de competiţii sportive să transmitem tuturor cetăţenilor că dacă vom avea grijă de corpul nostru, vom avea pe potrivă şi capacităţi intelectuale. Să nu uităm de expresia - Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă”, a spus Iurie Leancă.

Festivitatea a început cu concursul de canotaj cu simulatoare ”Olimpicii provoacă la competiţie politicienii, jurnaliştii şi artiştii”, la care au participat patru echipe, formate din sportivi olimpici, politicieni, jurnalişti şi artişti. Competiţia s-a desfăşurat pe scena amplasată în Piaţa Marii Adunări Naţionale.  Premierul desemnat Iurie Leancă, însoţit de alţi membri ai Guvernului în exerciţiu şi deputaţi, au participat la cursa de alergări, care a luat start în PMAN şi a derulat pe o distanţă de 3,5 km, finalizîndu-se în preajma Arcului de Triumf.

În cadrul festivităţii au avut loc şi activităţi sportive în zone special amenajate: tenis de cîmp, taekwondo, scrimă, tir şi lupte libere. Obiectivul major al Cursei Olimpice a constat în promovarea importanţei sportului şi a unui mod sănătos de viaţă, educarea societăţii în spiritul valorilor olimpice: excelenţă, prietenie şi respect.