CURIOZITATI ISTORICE DESPRE SEXUALITATE

* În timpul domniei lui Carol cel Mare, călugăriţele din mănăstiri practicau prostituţia în vederea sporirii veniturilor.

* Culoarea roşie a fost dintotdeauna asociată prostituţiei. O lege din 1254 le obliga pe practicante să-şi vopsească trupurile în roşu pentru a fi identificate.

* În timpul domniei lui Ludovic al XVI-lea, în ajunul căsătoriei viitorul mire făcea baie în bălegar pentru a-şi asigura performanţa sexuală.

* Pînă în secolul al XVIII-lea naşterea de gemeni era asociată cu adulterul. Se credea că doi bebeluşi înseamnă două fecundări, deci doi taţi, ceea ce atrăgea dispreţul social pentru mama gemenilor.

* În Evul Mediu unele femei îşi machiau în întregime organele genitale pentru a-şi excita partenerii.

* În cultura japoneză se consideră că şchiopătatul uşor este un gest de mare senzualitate, de aceea fetele învaţă de mici să şchiopăteze fin.

* Unele vechi tradiţii greceşti spuneau că este bine ca tinerele fete să fie deflorate de propriul tată sau unchi înaintea căsătoriei, pentru ca noaptea nunţii să nu fie dureroasă.

* Romanii aveau convingerea că apa rece ucide sperma, de aceea în înalta societate sclava îi făcea duş vaginal stăpînei.

* Vechii mayaşi nu aveau voie să întreţină raporturi sexuale cu femeile înainte de căsătorie. Ei foloseau sclavi homosexuali pentru a-şi satisface nevoile fiziologice.

* Vechii japonezi obişnuiau să organizeze concursuri de erecţie, deoarece se credea că astfel se întăreşte spiritul de luptător al participanţilor.

* În secolul al XVI-lea bisericile erau locuri de întîlnire pentru cuplurile adultere. Aici se practica nu numai sexul în grup, dar se ajungea cîteodată şi la violuri colective sau crime.

* Orgiile în rîndul nobililor erau ceva destul de comun prin secolul al XVII-lea. Mai multe cupluri se întîlneau în caleşti, abandonîndu-se plăcerilor amplificate de mişcările caleştii.

* Egiptenii se temeau ca cei care se ocupau de îmbălsămarea cadavrelor să nu le violeze femeile, de aceea păstrau corpurile defunctelor la domiciliu pînă cînd descompunerea devenea vizibilă.

* În Antichitate se recomandau flagelarea şi băile reci ca remediu pentru impotenţă.

* Ludovic al XIV-lea se bucura de contactele sexuale cînd partenera era în perioada menstruaţiei, afirmînd că nu exista un afrodisiac mai bun.

* Medicii Evului Mediu tratau ciuma sau furunculele cu sînge menstrual.

* În epoca victoriană nu se cuvenea ca femeile din înalta burghezie să mănînce copane de pui, mîncare considerată simbol sexual.

* În secolul al XIX-lea prezervativele aveau garanţie de 5 ani. După fiecare utilizare erau spălate, date cu talc şi rulate pînă la reutilizare.

Sursa: historia.ro