CUPLUL PREZIDENTIAL A DONAT SPITALULUI „V. IGNATENCO” ECHIPAMENT MEDICAL

Astăzi, Președintele țării, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă, Galina Dodon și Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în țara noastră, E.S. Salem Ahmed Al Kaabi, au vizitat Spitalul clinic municipal pentru copii „V. Ignatenco” din Chișinău, secția de chirurgie generală, unde sînt internați circa 20 de copii cu vîrsta cuprinsă între 4 și 17 ani.

La solicitarea administrației spitalului, din numele Fundației de Binefacere ”Din Suflet” și cu sprijinul Ambasadei Emiratelor Unite, Igor și Galina Dodon au donat instituției dispozitive medicale pentru intervenții endoscopice minim invazive pentru copii în sumă de peste 10.000 de euro.

Șeful statului a mulțumit partenerilor noștri arabi pentru susținere. Totodată, Igor Dodon a subliniat că în situația în care spitalele din Moldova se confruntă cu mari probleme în domeniul dotării cu echipament medical modern, asemenea dispozitive vor fi de mare ajutor în procesul de diagnosticare și tratare a bolilor, de reducere a timpului pentru vindecare și recuperare a copiilor bolnavi.

În urma discuțiilor cu personalul medical, oficialii au constatat necesitatea procurării suplimentar a unui set neurochirurgical endoscopic, compatibil cu dispozitivele donate astăzi, precum și a unui set de mobilă pentru sala de joacă pentru copii. Astfel, Președintele RM a convenit cu partenerii arabi ca în cel mai scurt timp acest ajutor să fie oferit instituției respective.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova