CUM VA FI VREMEA IN PRIMA ZI DE WEEKEND

Astăzi vom avea vreme frumoasă, neobișnuit de frumoasă pentru această perioadă a anului – mijlocul lunii octombrie: maxile vor varia între +21 și +24 de grade Celsius.

Sîmbătă vom avea parte de vreme frumoasă, fără precipitații, soarele va fi generos cu noi pe tot parcursul zilei. Nici noaptea nu va fi foarte frig, minimele vor varia între +6 și +9 grade Celsius.

Timpul se va menține la fel de frumos pînă la sfîrșitul săptămînii și chiar în prima jumătate a săptămînii viitoare. Cel puțin așa prognozează reprezentanții Serviciului Meteorologic de Stat. Doar șoferii trebuie să fie atenți pe timp de noapte întrucît se va așterne o ceață densă.

 

Prognoza pentru această iarnă

Meteorologii din Romînia au făcut deja primele estimări cu privire la iarna 2019-2020. Astfel, aceștia spun că vortexurile polare vor continua să schimbe clima din această zonă, iar iarna care se apropie nu va fi una de neglijat.

Vremea rea, cu ninsori severe, ar putea debuta chiar din luna noiembrie. Aerul polar va ajunge tot mai des în Romînia, ceea ce ar putea condiționa ierni extrem de agresive, cu viscol și ger siberian. Cele mai severe episoade de viscol și ninsori sînt prognozate în perioada ianuarie-februarie sau chiar începutul lunii martie 2020.

Sursa: sputnik.md