CUM SCAPI DE AMENDĂ? UN PROFESOR DE FIZICĂ I-A FĂCUT DE RÎS PE POLIŢIŞTI!

Metoda genială prin care i-a făcut să creadă că nu au văzut bine

Dmitri Krioukov este profesor de fizică la Universitatea din San Diego. Acesta a fost oprit în trafic de către o maşină de poliţie, după ce nu a oprit la STOP. Kroukov a primit o amendă de 400 de dolari, însă i-a dat în judecată pe poliţişti, pe motivul că aceştia nu au dreptate şi a cîştigat procesul printr-o demonstraţie de specialitate genială.

Profesorul de fizică s-a apărat singur în tribunal şi a explicat, folosindu-se de diferenţa dintre mişcarea unghiulară şi liniară, că ceea ce au văzut poliţiştii nu este, de fapt, realitatea.

Kroukov a explicat că în timp ce se deplasa cu maşina sa, o Toyota Yaris foarte mică, a oprit la semnul STOP şi apoi şi-a continuat deplasarea fără probleme. Poliţiştii au fost obstrucţionaţi, de fapt, de o altă maşina mult mai mare, un Subaru Outback, care a trecut prin faţa lor chiar în momentul în care acesta a frînat pentru a opri la STOP şi apoi şi-a continuat traiectoria.

Profesorul de fizică a făcut şi o mică lucrare pe care a prezentat-o în tribunal, prin care explica: "Dacă o maşină merge spre un semn, încetineşte, opreşte şi apoi îşi continuă accelerat traiectoria, un observator (de exemplu un poliţist) aflat la o anumită distanţă, poate avea impresia că maşina nu îşi schimbă viteza dacă este obstrucţionat de un alt obiect exact în momentul în care maşina iniţială decelerează şi accelerează".

Sursa: Sport.ro