Cum poate fi invinsa pandemia in trei pasi? Planul propus de Bill Gates liderilor mondiali

Co-fondatorul Microsoft şi filantropul Bill Gates, care le-a cerut liderilor mondiali să se pregătească pentru o situaţie pandemică încă din 2015, a pus la punct un plan în trei puncte care să scoată SUA din criza medicală şi financiară provocate de Coronavirus.

Gates a publicat un articol pentru The Washington Post, în care face recomandări în urma unor consultări cu experţii Fundaţiei Gates, care finanţează cercetarea pentru un tratament pentru virus, scrie Mediafax. “Nu există nici o îndoială că Statele Unite au ratat ocazia de a fi cu un pas înaintea coronavirusului. Dar fereastra pentru luarea deciziilor importante încă nu s-a închis”, scrie Gates. „Alegerile pe care noi şi liderii noştri le facem acum vor avea un impact enorm în reducerea numărului de cazuri, acum, cînd economia este la pămînt, iar un număr uriaş de americani vor trebui să îşi îngroape persoana iubită răpusă de COVID-19”, a continuat Gates.

La 31 Martie, coronavirusul a infectat aproape 190.000 în SUA, iar numărul de morţi din întreaga ţară a depăşit 4.000. Gates spune că primul punct necesită o „abordare serioasă la nivel naţional” a restricţiilor pentru a împiedica răspîndirea bolii. El a spus că statele care nu sunt închise complet aplică, de fapt, cu inconştienţă, “o reţetă pentru dezastru”.

„Cînd oamenii pot călători liber, la fel va călători şi virusul. Liderii ţării trebuie să fie stricţi: să închidă TOT pînă cînd numărul de cazuri începe să scadă în toată America. Asta ar putea dura 10 săptămîni sau chiar mai mult. În acest timp, nimeni nu îşi poate continua activitatea”, a scris el. „Orice confuzie cu privire la acest punct va extinde dezastrul economic, va creşte şansele că virusul să revină şi va provoca mai multe decese”, a adăugat Bill Gates.

Fondatorul Microsoft a solicitat:

Guvernul federal să testeze şi să stabilească o prioritate clară pentru cine va fi testat primul, iar prioritatea să li se acorde angajaţilor din sănătate

Al doilea pas ar fi ca persoanelor cu simptome evidente, care prezintă cel mai mare risc de a se îmbolnăvi grav şi de a-i îmbolnăvi pe ceilalţi, să fie tratate prioritar.

Ultimul pas ar fi alocarea unor sume uriaşe celor care produc medicamente, celor care încearcă să găsească un vaccin şi celor dispuşi să îl testeze.

În finalul articolului, Gates i-a rugat pe lideri să încerce să nu mai semene panică şi să răspîndească zvonuri. “Să îi lăsăm pe oamenii de ştiinţă să ne informeze şi să ne bazăm pe datele şi experienţa profesioniştilor medicali. Numai aşa vom putea salva vieţi şi vom reveni la muncă”.