CUM ISI CHELTUIESC ZODIILE BANII

Banii au un singur scop, acela de a fi cheltuiți. Dar în ce măsură și pe ce anume cheltuie fiecare zodie în parte?

Nativii zodiei Berbec sînt novici în a cheltui bani, în sensul în care nu se gîndesc la consecințe pe termen lung și preferă să arunce banii pe fereastră. Reușesc să facă rost de bani rapid și fără un efort considerabil, pentru a-i cheltui cu aceeași rapiditate pe lucruri scumpe. Duc o viață luxoasă și nu-și pun probleme economice cînd vine vorba de propriile plăceri.

Taurii se numără printre zodiile care se organizează cel mai bine din punct de vedere economic. Obișnuiesc să facă economii pe termen lung pentru a-i putea cheltui ulterior pe lucruri scumpe, cum ar fi o mașină, să facă o călătorie în străinătate, să-și schimbe locuința. Fiind iubitori ai deliciilor culinare, Taurii vor cheltui mereu, fără să țină cont cît, pe mîncare.

Gemenii nu se uită la bani, tind să cheltuiască uneori mai mult decît și-ar permite, acesta fiind unul dintre motivele pentru care fac datorii destul de ușor. Pe lîngă banii pe care îi cheltuie pentru a-și îndeplini propriile capricii, Gemenii nu se dau în lături de la a cumpăra cadouri scumpe pentru persoanele dragi.

Nativii în Rac nu fac parte din categoria celor mai darnice persoane, evitînd adesea să împrumute bani, din teama de faliment. Cu toate acestea, atunci cînd vine vorba de familie, prieteni, persoana iubită, aceștia nu se dau în lături din a cheltui pentru ei, însă niciodată mai mult decît își pot permite.

Plăcerea nevinovată a Leilor este shopping-ul, cheltuind fără măsură. Le place să investească în imaginea lor, să arunce bani pe haine, bijuterii și pe orice le aduce un plus de strălucire. Aceștia se gîndesc însă și la cei apropiați, motiv pentru care, după ce și-au îndeplinit dorințele proprii, cumpără lucruri și pentru familie, prieteni. Leii nu au niciodată economii însă găsesc întotdeauna o modalitate de a face rost de bani.

Fecioarele fac parte din categoria celor mai cumpătate zodii, cheltuind pe aproape nimic. Nici măcar atunci cînd vine vorba de un cadou, Fecioarele nu aruncă banii pe fereastră, rezumîndu-se la lucruri accesibile. Deviza lor în acest sens este „gestul contează”. Cei mai mulți bani se duc pe articole de papetărie, pentru că asta contribuie la buna lor organizare.

Și Balanțele sînt cumpătate în ceea ce privește domeniul financiar. Nu tind să cheltuiască prea mult pe dorințe sau pe lucruri extravagante. Acești nativi sînt, în schimb, adepții ieșirilor în oraș, al petrecerilor, al întrunirilor. Este foarte puțin probabil ca persoanele din această zodie să facă datorii sau să se întindă mai mult decît le permite buzunarul.

Scorpionii se situează undeva la mijloc în privința cheltuielilor: nici nu aruncă banii pe fereastră, nici nu ajung la avariție. Sînt destul de chibzuiți și, deși își doresc un anumit produs cu ardoare, vor aștepta momentul cel mai potrivit pentru a-l achiziționa. De asemenea, știu să-și impună limite atunci cînd vine vorba de bani și vor avea tot timpul economii pentru perioadele mai puțin fericite.

Săgetătorul tinde să cheltuiască doar pentru că simte nevoia să se manifeste atunci cînd are bani, să își cumpere doar din dorința de a nu economisi, nu pentru că ar avea vreo necesitate. Cei mai mulți banii îi risipește pe băuturi alcoolice și călătorii excentrice. Își ajută prietenii, rudele atunci cînd au nevoie și, de cele mai multe ori, uită să-și ceară banii înapoi.

Nativii din Capricorn se numără printre cei pentru care siguranța financiară este cea mai importantă. Acesta este motivul pentru care înainte de a se avînta în anumite cheltuieli, planifică totul pînă la cel mai mic detaliu, calculează pînă la ultimul leu. Nu cheltuiesc bani decît pe cele necesare existenței. Restul nu face parte din prioritățile lor.

Vărsătorii își împart foarte bine banii, în așa manieră încît să nu se afle într-o situație precară. Își planifică toate cheltuielile, economisind bani pentru plățile lunare fixe, cum sînt facturile, iar din restul banilor își permit să facă anumite reuniuni cu prietenii sau să-și îndeplinească vreo dorință…

Peștii sînt renumiți pentru magnetismul pe care îl au în privința banilor. Din acest motiv, îi cheltuie pe lucruri inutile, fără să știe nici măcar ei pe ce anume. Ei sînt printre puținii nativi ai zodiacului pentru care banii nu au o importanță covîrșitoare, drept pentru care sînt foarte generoși, chiar și cu persoanele care vor doar să profite de ei.

Sursa: yve.ro