Cum este sabotat Statul de ”Justiția lui Plahotniuc”

Hotărîri judecătorești abuzive de punere pe piste false

Mihai Conțiu

Pe lîngă palierele politice și economice, reprezentate de Candu, Șor, Usatîi și, indirect, Sandu și Năstase, de pe care Plahotniuc subminează siguranța națională, el mai acționează, deocamdată eficient, și prin intermediul unei grupări sabotoare din Justiție. După ce Procuratura și-a cîștigat independența și nu mai are absolut nici un control asupra ei, Plahotniuc continuaă să-și exercite influența, prin șantaj, amenințări ori mituiri, asupra unor magistrați din instanțele de judecată. Rolul acestor judecători servili, lași și corupți este acela de a-i declara nevinovați, prin Hotărîri judecătorești, pe marii infractori economici, pe marii corupți și pe cei care au ucis oameni nevinovați. Prin asta, acești judecători anulează munca de luni sau chiar ani a procurorilor care i-au anchetat și documentat, cu declarații și probe indestructibile administrate la dosare, pe cei trimiși în judecată.

Prin aceste Hotărîri judecătorești criminale, inumane, acești magistrați pasibili de inculpări penale extrem de grave sunt folosiți de Plahotniuc pentru a pune opinia publică pe piste false în două scopuri. În primul rînd, prin intermediul acestor judecători corupți, Plahotniuc vrea să convingă lumea că Procuratura este incompetentă și că instrumentează dosare false, la comandă, unor ”nevinovați”. În al doilea rînd, Plahotniuc vrea să-i convingă pe moldoveni că acești judecători corupți emit Hotărîri ”curajoase” în dosare întocmite de către procurori unor ”nevinovați” la ordinul expres al guvernanților, al lui Igor Dodon, în particular.

Să reținem că aceste diversiuni judiciare ”sunt susținute și politic de către mafioții de partid” Candu, Șor și Usatîi!

V-am mai spus aici cum judecătorii de la Curtea de Apel au amînat de 4 ori emiterea unei Hotărîri în dosarul privitor la Plahotniuc, fără de care nu se putea cere extrădarea acestui fugar mafiot. Abia în a cincea ședință au luat o Hotărîre favorabilă. Mai apoi, Președintele Igor Dodon a declarat că a fost nevoit să ofere pază de Stat acelor judecători implicați în judecarea cauzelor privitoare la Șor și Plahotniuc. A fost nevoie de această măsură deoarece respectivii judecători erau/sunt intimidați permanent și chiar amenințați cu moartea dacă îi scot vinovați pe acești doi criminali.

În contextul celor notate mai devreme, vă mai oferim o ultimă ispravă a unei judecătoare de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care, Vineri, 26 Iunie, a emis o Hotărîre prin care doi complici la o agresiune soldată cu un mort au fost eliberați. Este vorba despre doi luptători K1 pentru care procurorii au cerut condamnarea lor la cîte 15 ani închisoare în două capete de acuzare: ”huliganism și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, soldată cu decesul unei persoane”. Judecătoarea, însă, pe unul dintre luptătorii K1 l-a achitat în totalitate, iar celălalt a fost achitat parțial și condamnat la o amendă simbolică pentru un singur capăt de acuzare, pentru „huliganism”.

Aici este vorba despre o tragedie care s-a produs în noaptea de 18 spre 19 Mai 2018, în timpul unei altercații din parcarea unui centru comercial, unde se află și un club de noapte. În urma scandalului, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șase zile la spital, din cauza loviturilor. Potrivit polițiștilor, toți bătăușii erau în stare avansată de ebrietate. Aurel Ignat și Mihai Pîrgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, considerat coparticipant la omor, a dispărut, fiind dat în urmărire generală. Pîrgaru și Ignat au stat 6 și respectiv 7 luni în arest preventiv, iar mai apoi au fost transferați în arest la domiciliu.

Acum cei doi, grație bunăvoinței judecătoarei care a emis o Hotărîre de parcă ar fi fost avocata celor doi inculpați, pentru care procurorii au cerut cîte 15 ani de pușcărie, sunt liberi ca pasărea Cerului. Firește că urmează un recurs al procurorilor, timp în care cei doi ”au și libertatea să fugă într-un loc mai sigur”. Absolut toți juriștii experți care au luat cunoștință de această Hotărîre judecătorească au admis că e vorba despre un abuz judiciar grosolan, flagrant. Rețineți că e vorba despre o crimă la care toți trei au fost coparticipanți, adică și cel care e fugar!

Interesant de reținut este faptul că judecătoarea în cauză, pe care o cheamă Oga Bejenari, în Toamna anului 2018, în timp ce examina cazul crimei despre care este vorba, a depus cerere de demisie, însă ulterior și-a retras-o. Fiind vorba despre un caz extrem de grav și pare-se delicat, se pune întrebarea: De ce a vrut să demisioneze și ce a determinat-o să se răzgîndească?

După cum scrie mass-media, tînăra judecătoare Olga Bejenari, care activează în sistem de șase ani, e destul de bogată pentru vîrsta ei, iar asta pentru că a reușit să intre în posesia unor bunuri la care unii nu visează nici după o viață de muncă cinstită și chiar bine salarizată legal. Aflăm, astfel, că are 4 autoturisme, din care doar 3 ar fi în proprietatea  ei exclusivă, că două dintre ele, un Mercedes și o Skoda, le-ar fi cumpărat cu 28.000, respectiv 20.000 de euro; anul trecut a avut un salariu total de 238 de mii de lei, plus o donație de 3.000 de euro; are 2 apartamente, o casă de locuit și încă o proprietate imobiliară…, trai, nu glumă!

Marea întrebare care se pune este: În folosul cui, cu ce preț și cu aprobarea cui din Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, judecătoarea Olga Bejenari  a emis o astfel de Hotărîte ce-o poate costa cariera și chiar libertatea? Auziți, crima e ”huliganism”! Mai rămîne ca acești complici la crimă să cîștige definitiv, în ultimă instanță, și să oblige Statul să le plătească despăgubiri pentru timpii petrecuți în detenție!