Cum a reusit un proxenet roman sa fuga de Justitia din Marea Britanie 5 ani

Un român urmărit de Justiția din Marea Britanie, care a fost fugar timp de 5 ani după ce și-a tăiat brățara electronică, a fost prins într-un final și dus la închisoare, unde își va petrece următorii șapte ani și jumătate.

În 2014, Florin Radu, 33 de ani, urma să fie judecat pentru trafic de persoane și agresiune, după ce a forțat o tînără, tot româncă, să lucreze ca sclavă sexuală în Marea Britanie. Bărbatul îi promisese tinerei un loc de muncă la un restaurant, însă, ajunsă în Marea Britanie, a fost obligată să se prostitueze, relatează Daily Mail. Tînăra a reușit să ”evadeze” de la traficant în Noiembrie 2013 și a oprit o mașină de Poliție, în Oldham.

Traficantul a fost arestat în Martie 2014, pe aeroport, înainte să se îmbarce într-un avion cu destinația România. A fost eliberat însă pe cauțiune, cu condiția să poarte o brățară electronică. În Decembrie 2014, românul și-a tăiat brățara electronică și a reușit să fugă din Marea Britanie, întorcîndu-se în România. În 2015, un juriu din Manchester l-a condamnat în lipsă pentru agresiune, trafic și exploatare sexuală. Bărbatul s-a bucurat de libertate în România pînă în luna Aprilie, cînd a fost reținut în baza unui mandat european de arestare și extrădat în Marea Britanie.

În fața instanței, românul a susținut că a fugit în țara natală pentru că nu avea loc de muncă în Marea Britanie și trebuia să-i întrețină pe cei patru copii ai săi. Însă instanța nu a ținut cont de justificarea lui și l-a condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare.

Potrivit anchetei autorităților britanice, Radu a dus-o în Regat pe românca de 23 de ani în August 2013, promițîndu-i un loc de muncă într-un restaurant. A fost forțată să se prostitueze împotriva voinței ei, iar toate cîștigurile trebuia să i le predea proxenetului.

Potrivit instanței, victima a fost nevoită să facă sex cu pînă la opt bărbați pe zi.  Potrivit anchetatorilor, tînăra a primit doar 100 de lire în aproximativ 4 luni, cît timp a fost exploatată de Radu.