Cum a evoluat homosexualitatea?

Duminică, 21 Mai,  homosexualii şi lesbienele din Republica Moldova intenţionează să-şi plimbe trupurile provocatoare pe străzile Chişinăului ca să-şi reclame nişte drepturi pe care oricum, legal, le au. Exhibarea provocatoare a acestor grupuri minoritare ne pun pe noi, heterosexualii, în situaţii stînjenitoare. Ce să le spunem copiilor noştri micuţi dacă ne întreabă ce vor aceştia, de ce mărşăluiesc pe străzi? Că la noi este normalitatea sau la ei? Că vor să-i recruteze, să-i corupă, în viitor, şi pe copiii noştri spre a le deveni parteneri sexuali deoarece ei sunt incapabili de procreaţie? Că, în fond, ar trebui să abrogăm Biblia şi să închidem Bisericile întrucît morala creştină îi privează de „drepturi”, „îi discriminează”? Dar haideţi să vedem cum a evoluat homosexualitatea!

Conform unui nou studiu publicat în revista Archives of Sexual Behavior, atracţia dintre aceleaşi sexe ar fi fost o metodă de asigurare a legăturilor sociale dintre anumite grupuri de oameni. În cadrul studiului, cercetătorii au analizat relaţiile dintre atitudinile sexuale şi progesteron, un hormon natural prezent atît la femei, cît şi la bărbaţi, informează Seeker

Pentru femei, hormonul joacă un rol important în ciclul menstrual şi reproducere. La bărbaţi acesta este transformat în testosteron şi alţi hormoni masculi importanţi. Oamenii cu un nivel ridicat de progesteron, atît femei cît şi bărbaţi, par mult mai dispuşi să aibă relaţii cu persoane de acelaşi sex. Diana Fleischman, autoarea studiului, susţine că relaţiile sexuale nu se bazează doar pe reproducere. Comportamentul sexual fiind o metodă eficientă de formare şi menţinere a relaţiilor sociale importante. Mai multe studii au confirmat că acest tip de comportament poate oferi avantaje, în cadrul anumitor specii, precum gorilele.