CU DUMNEZEU PE BUZE SI CU OCHIUL DRACULUI IN BUZUNAR

Politica, o curvă protejată şi de Biserica baptistului Ghileţchi

Pentru introducere, vă ofer cîteva citate celebre despre politicieni: ”Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice”, spunea George Orwell. Theodore Roosevelt, fost preşedinte al SUA între 1901 şi 1909: „Cînd se face prezenţa în Senat, senatorii nu ştiu dacă să răspundă «prezent» sau «nevinovat».” Celebrul scriitor american Mark Twain: „Cititorule, să presupunem că ai fi idiot. Sau că ai fi parlamentar..., dar stai, că mă repet.” „Parlamentarul nu este decît un infractor de rînd care face legi în perioada cînd nu stă în închisoare pentru vreo crimă de drept comun.” Esop: „Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice.”

V-am reprodus aceste citate provocat fiind de ultimele ieşiri la rampă ale baptistului-deputat Valeriu Ghileţchi. Să fim bine înţeleşi: rîndurile ce urmează nu se constituie nici pe departe într-un atac la adresa Bisericii Baptiste, iar asta deoarece o cunosc relativ binişor şi o respect cu cea mai profundă sinceritate! Faptele pe care le iau în discuţie vizează o serie de reprezentări ceva mai vulgare, meschine şi teribil de contrastante în raport cu valorile împărtăşite de Credinţa în Dumnezeu, Biserică şi de către adevăraţii purtători de cuvînt ai mesajului divin. Citatele-constatări arătate mai sus, care nu au fost rostite de oarecine, precum şi recunoaşterea că politica este o curvă, după cum au constat-o inclusiv politicieni de prim rang, printre care şi Ronald Reagan, fost preşedinte al SUA, îi pune într-o situaţie descalificantă şi, aş zice, chiar de depravare morală pe ”slujitorii unşi” ai Bisericii care intră în politică.

 

Ca să înţelegeţi mai bine ”adevărata menire” a lui Ghileţchi…

Republica Moldova, de rînd cu toate statele creştine, democrate, este un Stat laic. Un Stat laic nu este un Stat anti-religios, ci un Stat care apără dreptul egal al indivizilor de a îmbrăţişa orice religie cît şi dreptul de a nu îmbrăţişa nici una. Atunci cînd nu există o separare a Bisericii de Stat şi Statul finanţează şi sprijină în mod discriminatoriu o religie sau cult concret în detrimentul celorlalte, apar indivizi defavorizaţi, marginalizaţi sau de clasă inferioară. În acest caz, Statul nu promovează libertăţi egale pentru toţi cetăţenii, căci reprezintă doar un sector al populaţiei, chiar dacă acesta este majoritar.

În clipa în care chestiunile Statului se întrepătrund cu cele religioase, atunci apare inevitabil corupţia. În acest sens avem multe exemple în istorie, începînd de la Constantin şi pîna în zilele de astăzi, în care Guvernele şi Parlamentele au cooptat religia Creştină pentru le servi propriile interese, corupînd valorile şi scopurile religiei în sine. Adevăraţii credincioşi nu-şi pot dori ca lumea să se împînzească permanent cu indivizi ipocriţi, falşi credincioşi care urmăresc de fapt interese ascunse şi poziţii sociale privilegiate. Religia amestecată cu Guvernul şi Parlamentul va suferi numeroase schimbări la cheremul oportuniştilor şi al celor însetaţi de Putere şi bani. Religiei îi este locul în intimitatea căminului şi în Biserică, nicidecum în sălile de întruniri şi negocieri. Cine iubeşte cu adevărat religia, va fi primul care va lupta pentru separarea acesteia de Stat, în favoarea unui Stat laic.

Atunci ce caută preoţii în politică, ce vor să obţină şi cum vor, în plan legislativ, să reformeze Statul? Dar unde şi-au lăsat Biserica pe care au slujit-o după ce s-au decis că locul lor este în jungla politicii? Cred deja că explicaţia poate fi găsită în rîndurile de mai sus! ”Statul preoţilor” este Biserica, este amvonul, nu tribuna Parlamentului. În Biserică trebuie să fie Puterea lor. În clipa în care au părăsit-o în favoarea politicii active ne demonstrează clar că sînt nişte preoţi rataţi, fără vocaţie, nişte oportunişti cărora mediile coruptibile le sînt adevărata religie, căci nu pot oferi nimic benefic Statului şi cetăţenilor pe care i-au părăsit în Bisericile din care ei au fugit.

Ca să înţelegeţi mai bine ”adevărata menire” a baptistului-deputat Ghileţchi…!

 

Ghileţchi, inginer, episcop baptist, deputat şi complice al guvernării ilegitime

La baza formării sale, Valeriu Ghileţchi este de meserie inginer de radio şi telecomunicaţii, profesie căreia îi dedică toată tinereţea la o întreprindere de profil din Bălţ, fiind absolvent al Institutului Electrotehnic din oraşul Odessa (Ucraina). Potrivit informaţiilor publice, în primii ani de independenţă ai Republicii Moldova, îşi ia licenţa în Teologie şi îşi desfăşoară activitate didactică la Colegiul Teologic Pedagocic din Chişinău, unde va fi decan pînă în anul 1998, cînd obţine primul mandat de deputat. În următorii opt ani, după expirarea mandatului de deputat, Ghileţchi revine în îmbrăţişarea celor sfinte, în calitate de Episcop al Uniunii Bisercilor Creştine Evanghelice Baptiste din Moldova, după care a îndeplinit funcţia de Preşedinte al Federaţiei Baptiste Europene.

Începînd cu anul 2009, Ghileţchi se desprinde din îmbrăţişarea activă, de zi cu zi, de predicare a credinţei în Dumnezeu pentru ca să devină deputat în Parlament din partea ”Biserici laice„ Paridul Liberal Democrat. Aflat fiind în noile funcţii deţinute în Parlament, după cum presa a tot scris de-a lungul timpului, Ghileţchi a fost un foarte activ ”pelerin-delegat” prin numeroase ţării ale lumii. Fireşte că averea lui personală îndestulătoare este compatibilă cu cea a unuia care atunci „cînd se face prezenţa în Parlament, nu ştie dacă să răspundă «prezent» sau «nevinovat».” Nu-l căutăm în buzunare, în conturi, acţionariate, la Cadastru etc. deoarece au făcut-o mai multe publicaţii de anchetă.

După ce fostul său şef de partid, Vlad Filat, a fost arestat, cercetat, judecat şi condamnat aşa cum a fost, Ghileţchi nu a apelat la puterea credinţei, împărtăşaniei şi a iubirii faţă de frate, faţă de cel care l-a ajutat ”laic” să reintre în politică, iar asta pentru că, probabil, s-a gîndit că nici Iuda nu este un personaj chiar atît de odios, aşa cum se pomeneşte în lucrările bisericeşti la care el a renunţat, în favoarea ”contribuţiei decisive” la elaborarea unor legi laice care de care mai perverse.

În consecinţă, din Aprilie 2016, privind cu pioşenie spre secta Partidul Democrat, Ghileţchi părăseşte PLDM, aşa cum a părăsit şi Biserica din care împărtăşea credincioşilor Cuvîntul Domnului, devenind deputat neafiliat. Tot în această calitate, a participat diversionist şi la alegerile prezidenţiale, căci ştia că nu are nici o şansă, însă smulgerea de voturi de la alt contracandidat era mult mai preţioasă, chiar dacă nu prea a semănat cu convertirea la baptism a unor necredincioşi.

Mai apoi, ca să se pară că are un ”rost politic” în Parlament, a devenit membru al PPE înfiinţat de alt fost coleg de-al lui din PLDM, Iurie Leancă, care are aceleaşi conexiuni cu Evanghelia lui Iuda. Astfel, a ajuns un ”enoriaş pios şi bun executant” al unei guvernări învestite în miez de noapte, atunci cînd vrăjitoarele şi sataniştii îşi ţin ritualurile. Să nu ştie Ghileţchi că noul lui şef de partid trebuia să intre în puşcărie înaintea lui Filat, avînd un rol decisiv în furtul miliardului şi înstrăinare Aeroportului, o avere naţională nebisericească? Sigur că a ştiut de la început, dar s-a ştiut asigurat laic şi are certitudinea că are protecţii solide nu în Ceruri, la Dumnezeu, ci pe Pămînt, din partea Dumnezeului moldovean Plahotniuc.

Scriu toate aceste lucruri ca să înţelegeţi mai bine de ce acum Ghileţchi formulează discursuri politice curveşti, ca să se justifice de ce va ridica mîna în Parlament, în favoarea introducerii sistemului mixt de votare. După ce s-a întors de la şedinţa Comisiei de la Veneţia, ai căror experţi au spus clar că este absolut contraindicată introducerea sistemului mixt de votare şi au spus şi de ce, Ghileţchi a dat acelaşi răspuns de damă de lux care ştie să-şi negocieze tariful ca şi Andrian Candu, cu uşoare eschive, nuanţări.

În psalmul lui politico-propagandistic, el a declarat: "Chiar şi acele recomandări care sînt cu caracter juridic, ele presupun mai multe discuţii, sînt diferite opinii. Vor fi oricum discuţii şi sper că totuşi se va găsi acest consens privind implementarea acelor recomandări."

Curvăsăria din discursul său reiese din aceea că vrea să lase să se înţeleagă că recomandările Comisiei nu se referă la inoportunitatea introducerii votului mixt, ci la cîteva ”mărunte” chestiuni juridice care pot fi rezolvate şi care nu sînt de natură să împiedice votarea în Parlament a schimbării sistemului de vot în cauză. ”Dealu-i deal şi valea-i vale, curva-i curvă pînă moare”! Curva politică!

Într-un interviu acordat site-ului Tribuna.md, Ghileţchi reia acelaşi text scris de o singură mînă pentru Plahotniuc şi Candu, căci afirmă: ”Ultimele sondaje şi studii arată clar ca majoritatea cetăţenilor vor o schimbare a sistemului electoral. De aceea, susţinem în continuare sistemul mixt ca o formă de compromis pentru a realiza schimbarea sistemului electoral.” De parcă observatorii obiectivi nu ştiu despre manipularea cu sondajele favorabile, despre spălarea de creiere printr-o campanie agresivă...!

În acelaşi interviu, Ghileţchi, cu pioşenie, mai spune: ”Grupul parlamentar popular european face parte din majoritatea parlamentară. Am decis să ne impunem ca o forţă distinctă în cadrul majorităţii actuale, o forţă care sprijină integrarea europeană, dar de pe poziţii care corespund angajamentelor pe care le-am luat în faţa cetăţenilor în cadrul alegerilor parlamentare din 2014.”

Păi, în cadrul alegerilor parlamentare din 2014, angajamentele luate de PLDM din care făcea parte şi Ghileţchi nu au nimic în comun cu cele ale PDM de atunci, care a căpătat, prin vot, o reprezentare minusculă în Parlament, dar nici cu metodele necreştine, ilegitime şi abuzive prin care acest partid a ajuns să conducă dictatorial ţara şi, implicit, pe ”omul lui Dumnezeu Ghileţchi”!

Vedeţi cîtă dreptate avea Mark Twain cînd spunea că „parlamentarul nu este decît un infractor de rînd care face legi în perioada cînd nu stă în închisoare pentru vreo crimă de drept comun”?

Autor: Mihai CONŢIU