CRISTOFOR COLUMB NU A DESCOPERIT AMERICA

DOVADA care schimbă RADICAL istoria omenirii

Mai multe hărţi cu o vechime de peste 4000 de ani zdruncină teoria conform căreia Cristofor Columb a fost cel care a descoperit pentru prima dată America. Cercetătoarea Charlotte Harris Rees este cea care a moştenit aceste hărţi de la tatăl său, de asemenea om de ştiinţă, şi susţine că primii oameni care au călătorit în America au fost chinezii.

Întreaga poveste a început în 1981, cînd omul de ştiinţă dr. Harris Jr. Hendon a intrat în posesia acestor documente antice. Atunci a fost pentru prima dată cînd a fost emisă teoria cum că chinezii au fost primii oameni care au pus piciorul pe continentul american. Hărţile au fost încuiate într-o cutie în casa omului de ştiinţă care din cauze misterioase a decedat. În 2003, Charlotte Harris Rees a descoperit cercetările tatălui său şi a dorit cu ardoare ca să-i confirme teoria.

61396676 copy.jpg

Cercetătoarea a strîns mai multe probe de ADN dintr-un eşantion stabilit în rîndul nativilor de pe continentul american. Cu stupoare a constat că ADN-ul acestora este în mare măsură identic cu cel al poporului chinez. Astfel, hărţile provenite din China antică, cît şi rezultatele ADN indică limpede faptul că primii oameni care au descoperit America sînt chinezii.

Probele ADN indică migraţia chinezilor care a avut loc cu 4.000 de ani în urmă, scrie efemeride.ro. Astfel, această descoperire schimbă radical istoria omenirii, întrucît Columb nu a descoperit America în 1492, ci pur şi simplu a redescoperit un continent pe care chinezii îl cunoşteau cu 3.500 de ani în urmă.

Constantin ANDREI
Obiectiv.info