COVID-19: NUMARUL CAZURILOR DE INFECTARE LA INCEPUT DE SAPTAMINA

Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția coronavirusului în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 41 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Ministerul Sănătății anunță că 41 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Asta după ce duminică a fost confirmat cu un caz mai puțin. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 186.

Din numărul total de infectări, niciunul nu este de import. Numărul de teste efectuate – 2 644, dintre care 1 140 de au fost teste Rapid – Antigen. Un caz de infectare s-a confirmate în rîndul lucrătorilor medicali.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sînt internați 507 pacienți, dintre care 79 se află în stare extrem de gravă, iar 11 pacienți sînt conectați la aparate de respirație asistată.

De asemenea, 63 de persoane au fost vindecate. În total, 247 507 de cetățeni au fost tratați de COVID-19.

Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit trei persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 6 107 oameni. 

Sursa: sputnik.md