"CORPUL NOSTRU SE VINDECĂ SINGUR"

Secretele terapiei care activează procesul de vindecare

Conceptul terapiei descoperită şi dezvoltată de Tom Bowen, cum că organismul nostru are capacitatea de a se vindeca singur în momentul în care se realizează relaxarea totală a corpului, este redescoperit cu surprindere acum de către lumea medicală clasică.

Cu ajutorul unei terapii manuale, un hunedorean ajută corpul să îşi reia procesul de vindecare, care de multe ori se află într-o stare latentă, scrie zhd.ro.

Corpul este ajutat să se regenereze prin presarea anumitelor puncte cheie, acţionate specific prin Terapia Bowen, iar tipul respectiv de mişcare declanşează anumite efecte în corp. "Modul în care se execută respectivele mişcări este unic. Nu seamănă nici cu presopunctura, nici cu reflexoterapia, nici cu nimic altceva. Este o mişcare de tip Bowen prin care să zicem că un muşchi este presat, după care acesta se eliberează, iar eliberarea produce o vibraţie fizică, care apoi se manifestă pe efect energetic, inclusiv electric, în corp", povesteşte hunedoreanul Adrian Sava, care practică acest tip de terapie din 2006.

Este vorba despre o metodă de tratament care ajută corpul să îşi activeze procesul de vindecare. Această terapie fost concepută de australianul Tom Bowen în urmă cu peste 60 de ani. Deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniul medicinii, odată cu deschiderea cabinetului privat, la sfîrşitul anilor ’50, peste 13.000 de pacienţi au ajuns să îi treacă pragul, anual. S-a estimat că Tom trata circa 14 pacienţi pe oră, iar în medie aplica fiecăruia doar două sau trei şedinţe, după care erau însănătoşiţi. Din 1992 această metodă de tratament a fost predată unui număr de 29.000 persoane din întreaga lume, cu ajutorul a 98 de instructori. Au fost organizate seminarii în peste 30 de ţări şi s-au înfiinţat 18 Asociaţii Bowen afiliate Academiei de Terapie Bowen din Australia. Din anul 2005 metoda de tratament Bowen a ajuns şi în Romînia, fiind predată mai multor persoane, care au devenit terapeuţi. Unul dintre aceştia este Adrian Sava.

"Nicio terapie nu vindecă. Este timpul ca lumea să ştie asta. Terapia facilitează procesul de vindecare. Procesul de vindecare este mult mai mult decît o atingere a unui terapeut pe corpul unui pacient. Sîntem atît de bine făcuţi, încît corpul nostru se vindecă singur. Nu trebuie decît să activezi acest mecanism de vindecare”, povesteşte terapeutul prin mîinile căruia au trecut zeci de pacienţi cu diverse probleme de sănătate.

Sursa: RevistaPreseiOnline