CORONAVIRUS IN MOLDOVA: NUMARUL CAZURILOR DE INFECTARE ESTE IN SCADERE

Numărul cazurilor de infecatre cu noul tip de coronavirus înregistrate astăzi în țara noastră a scăzut în comparație cu zilele precedente.

În Republica Moldova au fost înregistrate astăzi 54 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Informația a fost prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7147 de cazuri. Potrivit datelor oficiale, rezultatele au fost primite după efectuarea a 383 de teste primare și 95 de teste secundare.

Din numărul total de cazuri din această zi, 53 sînt cu transmitere locală și doar un caz este de import, din Federația Rusă.

Patru persoane testate astăzi pozitiv la COVID-19 sînt lucrători medicali. Este vorba despre un felcer, doi asistenți medicali și o persoană care reprezintă personalul auxiliar.

Ministerul Sănătății informează și despre înregistrarea altor decese din cauza COVID-19.

Printre victime este un bărbat de 53 de ani din raionul Soroca, internat la Spitalul Clinic Republican în data de 17 mai. El suferea de bronhopatie obstructivă cronică, obezitate de gradul III, hipertensiune arterială de gradul II și insuficiență cardiacă cronică.

A murit și un bărbat de 70 de ani din raionul Sîngerei, internat la spitalul raional în data de 14 mai. Acesta suferea de diabet zaharat de tip 2.

O altă victimă este un bărbat de 68 de ani din municipiul Chișinău. El a fost transferat de la Centrul COVID-19la Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” în data de 1 mai. Pacientul suferea de diabet zaharat de tip 2, angină pectorală de efort CF 3 și hipertensiune arterială de gradul II.

A decedat și o femeie de 53 de ani din municipiul Chișinău. Aceasta a fost transferată de la Spitalul Clinic Municipal Nr.1 la Institutul de Medicină Urgentă pe 12 mai. Pacienta mai suferea de boala renală cronică, hipertensiune arterială de gradul III și cardiopatie hipertensivă.

A fost răpusă de COVID-19 și o femeie de 76 de ani, la fel din municipiul Chișinău. Ea a fost internată la Spitalul Clinic Republican pe 2 mai cu diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială de gradul III și obezitate de gradul II.

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns astfel la 261 de persoane. Pînă la ora actuală, 3802 de pacienți au fost tratați de COVID-19.

Sursa: sputnik.md