CORNELIU GURIN, PROCUROR GENERAL AL R. MOLDOVA

Legislativul l-a desemnat, pe 18 aprilie, pe Corneliu Gurin în funcţia de Procuror General. Pentru candidatura lui Gurin au votat 51 deputaţi. Opoziţia parlamentară, dar şi cîţiva deputaţi PL s-au expus împotrivă.

Tot pe 18 aprilie Corneliu Gurin a depus jurămîntul.

”În următorii ani Procuratura va deveni un organ transparent ce va contribui la modernizarea societăţii şi apărarea drepturilor omului”, a spus Gurin.

Candidatura lui Corneliu Gurin a fost înaintată în dimineaţa zilei de speakerul Marian Lupu şi vine să o înlocuiască pe cea a lui Vitalie Pîrlog, selectat pentru această funcţie de o comisie specială.

Corneliu Gurin s-a născut la 21 iunie 1975 în oraşul Chișinău. A absolvit Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, specializarea drept. În perioada anilor 2001-2005, Gurin a fost director al Aparatului Parlamentului Republicii Moldova, consilier al Preşedintelui Parlamentului în probleme juridice şi relaţii cu organele de drept. Din 2005 pînă în 2012, Gurin a fost coordonator de programe la Asociaţia Obştească ADEPT.

Moldpres