CONTRACTUL DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE A FOST PRELUNGIT

Contractul de furnizare a energiei electrice, încheiat între S.A. „ENERGOCOM” și ЗАО „Молдавская ГРЭС”, care urma să expire marți, 31 martie, a fost prelungit cu trei luni, pînă la 30 iunie curent, pentru acoperirea a 100% din necesarul de consum. Despre aceasta a anunțat S.A. „ENERGOCOM” într-un comunicat de presă.

Conform noilor condiții contractuale, începînd de mîine, 1 aprilie 2020, prețul mediu de procurare a energiei electrice pentru S.A. „ENERGOCOM”, va fi cu circa 9,0% mai mic decît prețul mediu aplicat în baza contractelor existente, valabile pînă la 31 martie 2020. Mai mic decît în prezent va fi și prețul mediu de furnizare a energiei electrice către furnizorii reglementați de energie electrică, operatorii sistemelor de distribuție și operatorul sistemului de transport.

Furnizorul central de energie electrică din Republica Moldova a precizat că la moment, în baza criteriilor tehnice, economice și financiare, ЗАО „Молдавская ГРЭС” este unicul producător de energie electrică capabil să acopere de sine stătător pe deplin necesitățile de energie electrică ale furnizorilor reglementați de energie electrică, operatorilor sistemelor de distribuție și operatorului sistemului de transport pe perioada respectivă.

Contractul a fost prelungit În conformitate cu prevederile Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din 24 martie 2020.