CONSULTĂRILE PRIVIND DESEMNAREA UNUI NOU PREMIER SÎNT APROAPE DE FINAL

Declaraţia a fost făcută, pe 3 aprilie, de Preşedintele R. Moldova Nicolae Timofti la finele consultărilor cu liderii fracţiunilor parlamentare. Reprezentanţii partidelor însă au expus păreri contradictorii.

Şeful statului a menţionat la finalul consultărilor că deşi există păreri contradictorii, o decizie cu privire la înaintarea unei candidaturi la funcţia de premier trebuie luată în termeni rezonabili. ”Varianta alegerilor anticipate nu se exclude însă optez pentru evitarea lor. Asemenea procese nu sînt benefice pentru RM, deoarece vor genera şi cheltuieli suplimentare, iar aceşti bani pot fi direcţionaţi pentru majorarea pensiilor”, a opinat Timofti.

La finele consultărilor liderul PD Marian Lupu a menţionat că formaţiunea pe care o conduce nu va susţine nici o candidatură la funcţia de premier pînă cînd nu va exista o majoritate legislativă consolidată.

Liderul fracţiunii parlamentare a PLDM Valeriu Streleţ a anunţat după consultări că Vlad Filat rămîne candidatul liberal-democraţilor la funcţia de premier.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu le-a solicitat membrilor PLDM să renunţe la candidatura înaintată şi să opteze pentru o altă persoană.

Moldpres