CONSILIUL SUPREM DE SECURITATE

Structurile statului sînt obligate să acorde o atenţie sporită sistemului bancar

Situaţia din sectorul bancar a fost examinată, pe 11 iunie, de Consiliul Suprem de Securitate. La şedinţă au fost înaintate şi propuneri referitoare la modificarea şi completarea cadrului legal existent, pentru a stopa anumite acţiuni care pun în pericol securitatea sistemului bancar.

Şeful statului Nicolae Timofti a declarat că la şedinţă a fost adoptată o hotărîre prin care structurile statului, responsabile de acest domeniu, sînt obligate să acorde o atenţie sporită problemelor din sistemul bancar. “Au fost înaintate anumite propuneri referitor la îmbunătăţirea cadrului legal, care ar reglementa aceste probleme şi ar stopa acţiunile care pun în pericol securitatea sistemului bancar“, a menţionat Timofti.

În ceea ce priveşte situaţia de la Moldova Agroindbank, Preşedintele a spus că “din constatările organelor de drept, se simt nişte nereguli care pun în pericol activitatea băncii şi a sistemului bancar”. “Am convenit că lucrurile nu sînt aşa de periculoase ca să nu putem menţine în circuitul legii activităţile băncii”, a precizat Timofti.

Igor Corman, preşedintele Parlamentului, a declarat după şedinţă că pentru asigurarea securităţii sectorului bancar este nevoie de o cooperare eficientă între toate instituţiile statului din acest domeniu. “În calitate de preşedinte al Parlamentului voi acorda prioritate acestor proiecte de legi ca să fie asigurat mecanismul de cooperare. S-a discutat situaţia de la Banca de Economii şi Moldova Agroindbank. Nu sînt motive de panică, situaţia este sub control”, a spus Corman.

Şedinţa Consiliului Suprem de Securitate s-a desfăşurat cu uşile închise şi a durat mai bine de două ore.

Moldpres