Consiliul Republican al PSRM. Igor Dodon: „Noi categoric nu vom accepta traseismul politic”

Astăzi, 19 Iunie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a convocat Consiliul Republican al Partidului. La eveniment a fost prezent și Președintele Igor Dodon. În cadrul ședinței s-a discutat despre situația politică la zi și pregătirea PSRM de alegerile locale care vor avea loc în ziua de 20 Octombrie.

„Mergem cu pregătirea candidaților, de fapt noi am convenit că pentru alegerile următoare locale să fie candidaturile celor care ne-au susținut tot timpul și au fost alături, aceștia sunt activiștii noștri. Acești candidați noi o să-i susținem. Orice candidatură va fi trecută prin executivul politic, apoi aprobată la ședința Consiliului Republican”, a declarat Zinaida Greceanîi, preşedintele PSRM.

„Partidul Socialiștilor a devenit din opoziție în partid de guvernare. De aceea am decis să discutăm cu colegii din teritoriu care este strategia partidului pe mai departe. Un subiect separat, dar foarte important, este pregătirea de alegerile locale”, a declarat Preşedintele Igor Dodon. „Noi categoric nu vom accepta traseismul politic practica din ultimii ani. Noi nu vom accepta ca în ultimii ani în fracțiunea socialiștilor să vină deputați din alte fracțiuni sau deputați independenți. Suntem 35 de deputați, anume în acest număr ajungem sau pînă la sfîrșitul mandatului actualului Legislativ sau pînă la alegeri parlamentare anticipate, dacă or să ajungă mai rapid”, a mai adăugat Dodon.