CONSILIUL CONCURENTEI AFIRMA CA ASUPRA ANGAJATILOR SAI S-AU FACUT PRESIUNI

Consiliul Concurenţei (CC) afirmă că presiunile asupra angajaţilor săi au eşuat, după ce procesul pornit în baza plîngerii „Maxiteh-ST” a fost încetat prin ordonanţa Procuraturii Centru, în timp ce proprietarul lanţului de magazine „Maximum” declară că a atacat în instanţă modul în care a fost făcut controlul şi „respinge categoric acuzaţiile de intimidare”.

Presiunile asupra angajaţilor Consiliului Concurenţei au eşuat, se menţiona într-un comunicat al CC difuzat pe 1 septembrie. Consiliul preciza că organul de urmărire penală „a constatat că inspecţia la întreprinderea „Maxiteh-ST” SRL a fost desfăşurată în conformitate cu împuternicirile stabilite de Legea concurenţei”. Prin urmare, angajaţii Consiliului Concurenţei „şi-au îndeplinit atribuţiile în strictă conformitate cu prevederile legale, plîngerea întreprinderii menţionate fiind neîntemeiată”.

Proprietarul mărcii şi lanţului de magazine „Maximum” a difuzat un comunicat în care menţionează că a depus cerere în instanţă, deoarece investigaţiile în oficiile companiei şi arhivă au fost efectuate de angajaţii Consiliului Concurenţei cu „grave încălcări”. „Plîngerea depusă în instanţă este un drept al nostru, ci nu un instrument de intimidare”, mai declară administraţia companiei, care adaugă că doar judecata, dar nu Procuratura, ar trebui să se pronunţe în ce măsură o investigaţie este legală.