CONSILIUL ATLANTIC PRECIZEAZA: „NU AVEM NICIO RELATIE FINANCIARA CU DOMNUL PLAHOTNIUC”

După ce ieri Partidul Democrat a emis un comunicat prin care a anunțat că omul de afaceri Vlad Plahotniuc a fost invitat de către Consiliul Atlantic să participe la cel mai important eveniment anual al acestei organizații, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși), au apărut mai multe semne de întrebare cu privire la participarea delegației moldovenești. Solicitat de Agora, serviciul de presă al Consiliului Atlantic a venit cu precizări la componența delegației și participarea lui Plahotniuc la eveniment.

Reprezentanta Consiliului, Nicole Hobbs, a emis pentru Agora cîteva precizări cu privire la delegația condusă de Octavian Calmîc. „Domnul Vlad Plahotniuc, coordonatorul executiv al coaliției de guvernare, dl. Octavian Calmîc, vicepremier și ministru al Economiei și dl. Veaceslav Pitușcan, vor participa la cina evenimentului drept oaspeții noștri. Dl. Pahotniuc nu este membru al Consiliului Atlantic și nu avem vreo relație financiară”, conchid cei de la Consiliul Atlantic.

Amintim că prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc se află într-o vizită de lucru în SUA, în calitate de „coordonator executiv al Consiliului Alianței de guvernare”. Potrivit unui comunicat plasat pe site-ului Partidului Democrat, acesta a fost invitat de către Consiliul Atlantic să participe la cel mai important eveniment anual al acestei organizații, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși).

Sursa: agora.md