Consilierul pentru securitate nationala al lui Trump spune ca nu a vazut nici un raport privind ingerintele Rusiei

Consilierul pentru securitate națională al Președintelui Donald Trump, Robert O’Brien, a declarat că nu a văzut nici o informație care să indice că Rusia ar face ceva pentru a încerca să-l ajute pe Președinte să fie reales la alegerile de anul acesta, scrie AP, potrivit mediafax. „În calitate de consilier pentru securitate națională am un acces destul de bun la informațiile serviciilor secrete. Nu am văzut nici o informație conform căreia Rusia face ceva pentru ca Președintele Trump să fie reales”, a declarat O’Brien într-un interviu pentru ABC.

Declarațiile lui O’Brien a venit după ce a fost întrebat în legătură cu articolele publicate de presa americană care arată că Rusia a iniţiat acţiuni de implicare în campania electorală premergătoare scrutinului prezidenţial programat în Statele Unite în anul 2020 pentru a facilita realegerea în funcţie a Preşedintelui Donald Trump.

„Tot ce știu este că republicanii nu au fost mulțumiți de ședință și au spus că nu există nici un fel de informații care să susțină ceea ce se spune”, a spus O’Brien.

Administraţia Putin a negat din nou că ar încerca influenţarea scrutinului prezidenţial din SUA. „Este vorba de informaţii paranoice; din păcate, vor fi din ce în ce mai multe pe măsură ce ne apropiem de alegeri. Sigur, aceste informaţii nu au nici o legătură cu adevărul”, a declarat, Vineri, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al Kremlinului.