CONSILIERII MUNICIPALI AI PSRM AU DEZVALUIT FRAUDA PROPRIETATII IMOBILIARE A FRATILOR NASTASE

Clădirea oficiului Partidului Platforma DA în Chișinău, care se află pe strada 31 August, 15 și este un monument arhitectural, a fost ilegal privatizată prin hotărîrea judecătorească din anul 2007 de către SRL Glasul Națiunii, directorul și unul dintre fondatori al căreia este fratele lui Andrei Năstase, Vasile Năstase.

Acest lucru a fost comunicat în cadrul conferinței de presă din 29 mai de către consilierii municipali ai Partidului Socialiștilor. Ei au declarat că, conform legii cu privire la privatizare, privatizarea clădirilor care sînt monumente arhitecturale, este strict interzisă, dar acest lucru nu i-a oprit pe frații Năstase.

”Sper că realizați cît de banală este această situație și înțelegeți că acest individ nu se va lupta cu corupția, cu construcțiile ilegale, arenda ilegală și alte ilegalități din capitală. Acest exemplu clar demonstrează faptul că Năstase singur este părtaș al acestor fărădelegi”, a declarat Victor Poleacov

De asemenea, socialiștii au vorbit despre faptul că, în anul 2007, Andrei Năstase care era angajat în cadrul Academiei de muzică și arte plastice, deja după cîteva luni de la angajare a cerut ca să i se ofere un apartament.

”În timp ce alți oameni ani întregi au stat în rînd pentru a primi apartamente, această persoană doar după cîteva luni de la angajare a cerut o locuință. Academia i-a refuzat lui Năstase, iar acesta a acționat în judecătă și în data de 15 noiembrie 2007, Curtea de Apel Chișinău a obligat municipiul să îi acorde un loc de trai pe strada Hristo Botev, 27”, a spus Poleacov.

Drept urmare, cu apartamente s-a ales nu doar Andrei Năstase, ci și mama lui.

La rîndul său, consilierul socialist, Alexandr Odințov a menționat că Năstase se ascunde de dezbateri cu contracandidatul său Ion Ceban, din motiv că Năstase nu are idee de ceea ce se întîmplă în oraș. Drept exemplu el a numit fărădelegile care urmează să se întîmple în apropierea oficiului partidului lui Năstase.

”Cartierul din fața clădirii partidului Platforma DA, face parte din centrul istoric al orașului și urmează să fie demolat pentru construcții. Este ilegal, dar au fost desfășurate dezbateri publice la care nici Năstase și nici unul din membrii partidului său nu au fost prezenţi. Cum poate pretinde la funcția de primar general al Chișinăului această persoană care nici măcar nu știe ce se întîmplă în fața sa?”, s-a mirat Odințov.

Consilierii municipali au îndemnat locuitorii Chișinăului să iasă la urnele de vot în data de 3 iunie și să facă alegerea corectă, să voteze pentru candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, care împreună cu echipa sa au demonstrat dorință și abilități de a lupta cu fărădelegile din capitală.

Sursa: socialistii.md