CONDUCEREA TARII A DESFASURAT SEDINTA SAPTAMINALA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămînală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Primul ministru, Ion Chicu.

Oficialii au analizat rezultatele activității conducerii de vîrf a țării pe parcursul săptămînii trecute și au discutat planurile pentru zilele următoare. În primul rînd, demnitarii au abordat finalizarea stării de urgență, care a durat 60 de zile.

Interlocutorii au reiterat că măsurile sanitare și epidemiologice trebuie respectate și în continuare, deoarece pandemia COVID-19 nu s-a terminat nici în lume, nici în Republica Moldova. Reieșind din acest considerent, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis să introducă cod roșu pentru a preveni răspîndirea ”explozivă” a coronavirusului în următoarea perioadă.

“Sînt ferm convins, că organele publice centrale și locale împreună cu sistemul medical vor face față acestei provocări și în continuare. Totodată, conducerea țării va întreprinde un șir de acțiuni pentru a ajuta agenții economici care trec o perioadă foarte grea din cauza crizei pandemice”, a conchis Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova