CONDUCEREA PG A FOST SOLICITATĂ SĂ VINĂ CU UN RAPORT ÎN LEGISLATIV DESPRE EVENIMENTELE DIN 7 APRILIE 2009

Deputaţi PLDM şi PL au solicitat, pe 5 aprilie, conducerii Procuraturii Generale să vină săptămîna viitoare cu un raport în Legislativ despre evenimentele din 7 aprilie 2009.
Deputatul PLDM Valeriu Ghileţchi a solicitat conducerii PG să prezinte în plenul Legislativului toate informaţiile ce ţin de ancheta evenimentelor din 7 aprilie 2009 cînd au fost devastate clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei. Deputaţi PL au cerut ca şi conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a Serviciului de Informaţii şi Securitate să vină cu informaţii despre acele evenimente. Tot pe 5 aprilie, deputaţii au ţinut un minut de reculegere în memoria persoanelor decedate la 7 aprilie 2009.
Recent PG a publicat o statistică a dosarelor iniţiate în urma acelor evenimente. Conform sursei citate, urmare a instrumentării cauzelor penale în privinţa persoanelor care au participat activ la dezordini în masă, însoţite de devastarea sediilor edificiilor puterii centrale ale R. Moldova, Procuratura a pornit 102 cauze penale. Dintre acestea 31 au fost expediate în judecată, iar urmărirea penală a fost încetată în 68 de cauze penale.

Moldpres