Condamnat la inchisoare dupa ce a amenintat doi politisti tusind si strigind ca are ”corona”

Un danez a fost condamnat la patru luni de închisoare după ce a ameninţat doi poliţişti tuşind şi strigînd „corona, corona”, potrivit deciziei pronunţate Joi de instanţa supremă a Danemarcei şi citată de DPA şi France Presse. Acţiunile bărbatului sunt comparabile cu „o ameninţare criminală de violenţă”, a declarat Curtea Supremă. Incidentul a avut loc în Martie în oraşul danez Aarhus (Vest), cînd o maşina de patrulare a oprit un automobil în care bărbatul era pasager, în timpul primei semi-carantine în ţară.

Bărbatul, în jur de vreo 20 de ani, a depus mărturie că era beat, dar că nu era infectat cu coronavirus. Tînărul a explicat că era în stare de ebrietate cînd a tuşit şi a strigat „corona” după ce tocmai îşi sărbătorise ziua de naştere.

El se afla la aproximativ jumătate de metru de poliţişti cînd a tuşit în faţa unuia dintre ei şi spre partea superioară a corpului celuilalt, potrivit comunicatului instanţei.

Bărbatul a fost achitat de Tribunalul districtual din Aarhus pentru tuse, dar a primit o pedeapsă de o lună pentru că a fugit dintr-o maşină de patrulare care îl ducea la o secţie de Poliţie. El s-a predat cîteva zile mai tîrziu.

La apel, el a primit o pedeapsă de trei luni de închisoare pronunţată de Înalta Curte a Danemarcei de Vest.

Apoi, atît inculpatul, cît şi acuzarea au făcut recurs la Curtea Supremă – inculpatul cerînd achitarea, în timp ce acuzarea o sentinţă mai lungă.