CONCLUZII TRANSANTE ALE PRESEDINTELUI FIFA

"Cel mai bun Mondial din toate timpurile! Rusia a demonstrat asta"

Gianni Infantino, președintele FIFA, a vorbit la superlativ despre modul în care Rusia a organizat Mondialul din acest an. Infantino a susținut o conferință de presă la Moscova în care nu a uitat să laude munca depusă de Vladmir Putin și guvernul său.

"Încă de acum cîţiva ani am spus că acest Mondial va fi cel mai bun din istorie, iar astăzi pot să o spun cu convingere: este vorba de cea mai bună Cupă Mondială din toate timpurile.

Rusia s-a schimbat, a devenit o adevărată ţară a fotbalului, nu doar prin organizarea Cupei Mondiale la cel mai înalt nivel, dar şi fotbalul face acum parte din ADN-ul ţării, graţie performanţelor echipei naţionale, a întregii munci depuse, a infrastructurilor, totul este magnific şi foarte eficient.

Ceea ce s-a schimbat este percepţia faţă de Rusia. Aproape un milion de vizitatori în Rusia, la Moscova, dar şi în toate oraşele gazdă, şi-au dat seama că au ajuns într-o ţară frumoasă, primitoare, într-o ţară pregătită să arate lumii că realitate nu este aceea pe care crezi că o cunoşti. Este o ţară bogată în cultură, istorie, istorie a omenirii", a declarat Infantino azi, la conferința de presă susținută la arena din Lujniki, cea care va găzdui duminică, de la ora 18:00, finala Franța - Croația.

Sursa: gsp.ro