CONCERTUL DE CARITATE „COPII „CUMINŢI”… CU VEDETE PĂRINŢI”

De Ziua Copiilor, la Palatul Naţional s-a desfăşurat a IV-a ediţie a concertului de caritate „Copii „cuminţi”… cu vedete părinţi”, aflat sub patronajul vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Moldova Liliana Palihovici, a relatat Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

Show-ul concert, transmis în direct de postul naţional de televiziune „Moldova 1”, a adunat sute de copii, împreună cu părinţii şi bunicii lor, la Palatul Naţional din Chişinău. Vicepreşedintele Parlamentului consideră această acţiune de binefacere, devenită tradiţională, drept una valoroasă nu doar prin faptul că interpreţi şi persoane publice urcă pe scenă împreună cu copiii lor, ci mai ales pentru că astfel pot fi ajutaţi cei care au nevoie. ”Cu banii colectaţi în acest concert de caritate, dar şi de calitate vom procura instrumente muzicale pentru copiii din şcolile de muzică din ţară, după ce în anii precedenţi am dotat terenuri de joc, am donat manuale şi alte cărţi, costume tradiţionale şi echipamente. Munca în acest sens va continua şi după această sărbătoare pentru că doar împreună vom putea asigura copiilor un viitor fericit”, a subliniat Liliana Palihovici.

Vicepreşedintele Parlamentului şi-a exprimat gratitudinea faţă de toţi cei care au reuşit să ajungă la concert, le-a mulţumit pentru sprijinul oferit prin procurarea biletelor, fonduri care, ulterior, se vor transforma într-o susţinere pentru sute de copii aflaţi în dificultate. Liliana Palihovici i-a felicitat pe copii cu ocazia Zilei Copiilor, dorindu-le sănătate, o inimă caldă şi o familie alături de ei.

Artiştii de muzică populară şi cei de muzică uşoară, împreună cu copiii lor, au interpretat piese muzicale din repertoriul propriu sau cel internaţional. Tradiţional, banii adunaţi din vînzarea biletelor sînt utilizaţi pentru susţinerea financiară a copiilor talentaţi din familiile social vulnerabile, construcţia terenurilor de joacă pentru copii, dotarea instituţiilor de învăţămînt, a şcolilor de muzică şi artă cu tehnica şi materialele educative necesare.