COMPLEXUL ARENA CHISINAU VA FI DAT IN EXPLOATARE IN APRILIE

Complexul Arena Chișinău va fi dat în exploatare la sfîrșitul lunii aprilie a anului viitor. Potrivit ministrului economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, recepționarea obiectivului și darea în exploatare poate avea loc doar în momentul în care va fi asigurată funcționarea acestuia conform destinației generale și nicidecum pe părți.

În cadrul unei ședințe convocate la Guvern vineri, ministrul a declarat că au fost audiate rapoartele tuturor proprietarilor de rețele. Nu există probleme în ceea ce ține de conectarea Arenei la gaze, apă, canalizare și la electricitate. Conectarea la rețeaua de drumuri urmează să aibă loc în două etape.

Chișinău Arena este construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de pînă la cinci mii de locuri și spații pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri.

Procuratura Anticorupție anunța în octombrie că desfășoară cercetări pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei în extravilanul comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. Pînă acum, s-a comunicat doar că au fost audiate mai multe persoane.

Sursa: IPN