COMPATIBILITĂŢI ZODII

Peşti - Balanţă

Apă şi Aer? Apă minerală! Clocotul izvoarelor! Un cuplu la care stelele pot strîmba puţin din nas, dar, cu ceva efort din partea Peştilor, totul este posibil.

Născut sub semnul lui Venus, nativul din Balanţă este adesea rafinat, sofisticat, cu tendinţa – absolut naturală în cazul lui – de a-şi ţine capul în nori. Şi picioarele pe Pămînt. Fiindcă Balanţa este în acelaşi timp un semn cardinal şi masculin. Precum Aerul care pătrunde peste tot, nativul acestei zodii este foarte sociabil şi adesea îl veţi găsi în localuri elegante, în locuri publice, mereu înconjurat de prieteni. Aici, s-ar putea să fie o mică problemă pentru Peştele cel sensibil şi introvertit, căci el oboseşte repede în compania altora, avînd acea capacitate atît de rară de a simţi şi de a absorbi energiile ce-l înconjoară. De aceea, el are nevoie, mai mult ca alte zodii, de anumite perioade de singurătate, în care să-şi refacă forţele, să reflecteze sau să viseze cu ochii deschişi. Balanţa e de părere că Peştele petrece cam prea mult timp singur. Aşa că, pentru a face ca relaţia să meargă, acesta din urmă va trebui să lase puţin mai mult de la el şi să încerce să se adapteze stilului de viaţă al Balanţei.

Balanţă se dă în vînt după activităţi culturale, restaurante de clasă şi mai tot ce este la modă. Aşa că, Peştişor, pregăteşte-te să ieşi în lume. Deşi preferi să stai acasă, în faţa televizorului şi satisfacţiile tale sînt cel mai adesea de ordin spiritual şi emoţional, în preajma unei Balanţe va trebui să-ţi exersezi mai mult calităţile sociale. De vei voi sau nu – tu hotărăşti.

Balanţei îi place să domine, să preia controlul, chestii de-astea total neimportante pentru un Peşte, care se simte chiar mai bine "sub papuc", fiindcă astfel nu mai trebuie să ia hotărîri. Aşadar, în privinţa asta, nici o problemă – doar dacă nu eşti cumva vreun Peşte cu un puternic ascendent într-o zodie cu tendinţe dominatoare.

O să-ţi placa desigur gentileţea şi rafinamentul Balanţei; semnele de Aer au un fel al lor de a-i cuceri pe cei din jur. Dacă vă veţi contrazice, ţine minte că Balanţa este semnul prin excelenţă al diplomaţiei, aşa că nu-ţi va răni sentimentele, dar, adesea, nu se va lăsa pînă ce nu va găsi explicaţii logice şi nu va ceda decît în fata argumentelor solide.

Amîndoi tindeţi să fiţi un pic nonconformişti, aşa că asta vă va putea ajuta să comunicaţi la un nivel mai subtil. Peştele are nevoie de multă atenţie şi grijă, iar uneori asta poate deveni obositor pentru Balanţă. Deci, dacă te vei putea adapta la stilul de viaţă al unei Balanţe, şi dacă vei fi la fel de diplomat ca şi ea, sînt multe şanse. Nu uita că apa ia, din principiu, forma vasului în care este pusă. Deci poţi deveni cine doreşti, mai ales cu acel talent special al actoriei care este în sîngele oricărui Peşte care se respectă. Dar apa oboseşte repede şi, la un moment dat, Peştele va voi să fie el însuşi.

Aşadar, se poate? Dacă Apa are voinţă, daca Aerul poate fi convins să stea pe loc... Merită o încercare.