COMPATIBILITĂŢI ZODII

Peşti - Rac

Apă şi Apă, semn mutabil şi semn fix... Toate stelele zîmbesc cînd se întîlnesc un Peşte şi un Rac...

Cea mai importantă nevoie a Racului este aceea de a avea un cămin şi o familie: acolo îşi găseşte el liniştea, acolo este fericit, acolo vrea să fie la sfîrşitul zilei. Iar acestea sînt exact lucrurile pe care un Peşte i le poate oferi – cu graţie, delicateţe şi înţelegere. Fiind două semne de Apă, amîndoi simţiţi emoţiile într-un fel anume, mai adînc, intuitiv şi spiritual. Nevoia de creativitate şi de exprimare a Peştelui îşi va găsi o împlinire în relaţia cu Racul sentimental, romantic şi visător.

Împreună, puteţi crea un paradis cu totul deosebit, departe de lumea dezlănţuită, fiindcă ritmurile repezi vă epuizează pe amîndoi destul de repede.

Racul tinde să economisească şi să facă investiţii, ceea ce va fi excelent, pentru că Peştele nu prea are tendinţe în acest sens. De asemenea, se spune că, dintre toate semnele, Racul se pricepe cel mai bine să găsească chilipiruri. Latura materială a unei relaţii pe termen lung este astfel asigurată, nu va rămîne decît să va bucuraţi unul de celălalt şi să vă descoperiţi: exact la ce vă pricepeţi atît de bine, ca două semne de Apă ce vă aflaţi!

Racul este recunoscut pentru capriciile lui, este fantastic de capricios, schimbător şi adesea susceptibil, dar un Peşte va şti aproape întotdeauna cum să se muleze după personalitatea Racului (asta ştie apa cel mai bine sa facă) şi să-l înţeleagă. Să nu spuneţi că nu v-am avertizat: uneori, Racul va fi atît de capricios şi va avea aşa nişte toane, că n-o să mai ştiţi ce-aţi făcut şi cu ce l-aţi supărat. Nu-i trece repede, aşa că aveţi grijă! Dar îi place să vorbească despre asta, aşa că, dacă-l provoci, o să-şi deschidă sufletul şi totul se va reîntoarce la normal.

Deschide-i cu grijă carapacea Racului; nu este întotdeauna uşor, dar, o dată ce l-ai înţeles, sensibilitatea pe care ştii atît de bine să o oferi îţi va fi un aliat de nădejde în a domoli toanele Racului. Peştele eteric şi intuitiv simte adesea durerea partenerului, la fel de intens ca pe propria sa durere, aşa că bazează-te pe intuiţie: există momente cînd e bine să încerci să afli ce se întîmplă, şi există momente în care e bine să laşi lucrurile să se mai aşeze. Dar ţine cont că un Rac nu uită niciodată şi, dacă nu îl vei întreba de ce s-a supărat, o să se supere iarăşi! Pentru că nu l-ai întrebat!

Apa curată purifică, împrospătează şi exaltă emoţiile. Această legătură poate fi dragostea despre care se scrie în romane. Peştele nu trebuie să uite să aibă mereu grijă de Rac, să dăruiască tot ce ştie şi ce poate el dărui, fiindcă, de data aceasta, va primi în schimb toată dragostea şi atenţia pe care le-a visat atîta timp.

Aşadar, se poate? Categoric da!