COMPATIBILITĂŢI ZODII

Vărsător - Scorpion

Vărsător şi Scorpion. Diferenţă de nivel maximă! Şi o forţă pe măsură între două extreme fără de care viaţa noastră ar fi, totuşi, imposibilă.

Vărsătorul pare să-şi nege originile terestre, iar Scorpionul pare să uite de idealul său celest; unul tinde să se înalţe iar altul să coboare.

Este, practic, o relaţie între Semne zodiacale care comunică, cel mai adesea, pe frecvenţe complet diferite. O combinaţie pe care mulţi o consideră imposibilă sau foarte dificilă, întrucît Vărsătorul nu are răbdare cu natura emoţională, introvertită şi adeseori geloasă a Scorpionului, în vreme ce Scorpionul va tolera anevoie sau deloc independenţa nepăsătoare a Vărsătorului.

Atracţia erotică iniţială este stimulatoare, fascinantă chiar, dar toanele imprevizibile ale uranianului şi posesivitatea plutoniană pot genera destul de des rupturi relaţionale.

Totuşi, curajoşii (dacă ne referim la Vărsător) sau răbdătorii (în ceea ce-l priveşte pe Scorpion) pot atinge, în ciuda tuturor pariurilor şi a prognosticurilor defavorabile, fericire greu de imaginat în doi. Asta pentru ca Vărsătorul aduce cu el o stare divină de puritate în iubire, iar Scorpionul o forţă irezistibilă de regenerare afectivă.

În acest fel, relaţia dintre Tării şi Abisuri este cea a schimbului permanent de idei, a stimulării reciproce, în care inteligenţa uraniană alimentează intuiţia şi inspiraţia plutoniană.

Riscul este acela al fragilităţii Vărsătorului în fata unor eventuale atacuri în forţă ale Scorpionului.