COMPATIBILITĂŢI ZODII

Capricorn - Leu

Din perspectiva astrologiei, o astfel de relaţie este sortită eşecului, pentru că dvs. sînteţi un semn de pămînt, iar Leul - de foc. De obicei, pămîntul este cel care nu prea tolerează elementele de foc, dar dacă vă uitaţi mai atent la cîte aveţi în comun, veţi fi chiar foarte surprinşi. Sînt destule şanse ca această relaţie să meargă.

Amîndoi vă daţi în vînt după o viaţă socială bogată, dar Leul este mai exuberant şi mai deschis, pe cînd dvs. sînteţi mai rezervat. Relaţiile sociale sînt foarte importante pentru amîndoi, dar din motive diferite: unul vrea să se distreze, celălalt vrea să-şi extindă "influenţa". Dvs. v-aţi recunoscut, probabil, în cel de-al doilea. Amîndoi aveţi foarte mult gust în ceea ce priveşte îmbrăcămintea şi sînteţi prezenţi la toate manifestările culturale de gen. Leul vă scoate la iveală ceea ce aveţi mai deosebit, iar dvs. îl veţi coborî pe acesta cu picioarele pe pămînt atunci cînd uită că nu aveţi un regat care să-i asigure stilul de viaţă pe care şi l-ar dori!

Leul se poate dovedi pe cît de lipsit de spirit practic, pe atît de încăpăţînat - două însuşiri ce vă vor scoate peri albi! La rîndul lui, vă poate găsi puţin prea scorţos, prea serios atunci cînd e vorba de muncă. Totuşi, să nu uităm că iubirea poate face minuni!

În pat, Leul vrea să fie răsfăţat şi adorat. Toate astea vă fac să vă simţiţi puţin depăşit de situaţie. Leul face un adevărat festin: şampanie, flori, ciocolată, podoabe, lenjerie... Nu-i vorba că dvs. nu aveţi un apetit foarte sănătos, însa el va întrece!

Dacă aveţi copii, Leul este un părinte foarte bun - foarte interesat de copii, se implică în tot ce are legătură cu ei, ajungînd pînă la a se pune în mintea lor. Nici de dvs. nu sunteţi mai prejos - Capricornul are un mare respect pentru familie şi pentru moştenitori - dar veţi fi mai folositor copiilor atunci cînd vor fi măricei. Cînd sînt gata să intre la facultate, sînteţi omul de care au nevoie; nu se pune la socoteală banii pe care i-aţi investit pentru studiile lor, dar îi puteţi sfătui foarte bine în alegerea unei profesii potrivite.

Chiar dacă ajungeţi să luaţi lecţii de alpinism pentru a escalada acest munte de încăpăţînare, aveţi multe lucruri în comun. Cu efort, e adevărat, puteţi avea mari satisfacţii din convieţuirea cu un Leu.