COMPATIBILITĂŢI ZODII

Săgetător - Taur

Săgetător şi Taur? Foc cu Pămînt? Ce lux şi ce aventură! Dar şi ce transformare!

Unui nativ Taur îi place foarte mult să trăiască în confort, să aibă de toate şi să se bucure de viaţă, în vreme ce unui nativ Săgetător îi place în permanenţă să rişte un pic, pentru a simţi chemarea celor patru zări.

E drept că Taurului i-ar fi tare drag să se mai mişte o leacă, în vreme ce Săgetătorului i-ar pica tare bine, după o îndelungată alergătură, un locşor cald şi foarte ocrotitor. Mai ales atunci cînd ea e Săgetător şi el e Taur! Se creează un fel de fidelitate de la distanţă care, paradoxal, aduce mereu un aer proaspăt în relaţie.

Dacă el este Săgetător şi ea este Taur, atunci putem retrăi în prezenţa acestui cuplu un fel de vremuri de poveste, în care bărbatul era exploratorul, plecînd la drum ca într-un basm iniţiatic, iar femeia un fel de "mater famailiae" care fixa, în lipsa lui, valorile perene.

Desigur, însă, că vremurile se schimbă şi aceste două semne, deşi par să nu aibă nimic în comun, se susţin foarte bine unul pe celalalt. Doar sînt semne guvernate de cei doi benefici, Venus şi Jupiter! Unul aduce belşugul (Venus în Taur - Marea Zeiţă Mama), celălalt conferă ocrotire şi protecţie (Jupiter în Săgetător - ghidul spiritual şi terapeutul).

Totul este că Taurul să renunţe la ataşamentele sale posesive iar Săgetătorul să aibă un dram de măsură în ceea ce priveşte propria sa libertate, tocmai pentru a folosi din belşug natura lor pasională care nu cunoaşte nici un fel de inhibiţii. Asta îi face pe amîndoi profund creatori şi, de multe ori, vom găsi astfel de combinaţii în cuplurile de artişti; sau, de ce nu, şi în lumea afacerilor bancare - de aici, poate, tendinţa către lux şi aventură. Artiştii rămîn mai aventuroşi, în vreme ce bancherii nu se dau în lături de la nici un fel de extravaganţă financiară.

Totuşi, relaţia Foc-Pămînt este una profund alchimică, mai ales cea între Săgetător şi Taur, unde semnul de Pămînt este Fix (şi tinde să acumuleze), iar semnul de Foc este Mobil (şi tinde să disperseze, să elimine orice exces şi orice stagnare). Într-o dragoste frumoasă şi curată, cuplul este capabil să separe subtilul de grosier şi să dea o deosebită direcţie spirituală vieţii în doi.