COMPATIBILITĂŢI ZODII

Scorpion - Vărsător

Scorpion şi Vărsător, Apa şi Aer? O relaţie dificilă, mai bine nici nu încerci.

Tu eşti Apă, Vărsătorul este semn de Aer. Si, oricît de înţelegător ar părea, pentru el o relaţie sentimentală nu este nici pe departe un vulcan de pasiune, aşa cum este pentru tine. De fapt, Vărsătorul priveşte orice relaţie ca o modalitate de a-şi îmbogăţi cunoştinţele, de a-şi lărgi orizontul: este un semn foarte cerebral şi detaşat. Exact această detaşare a lui te va lăsa pe tine nemulţumit şi bosumflat, pentru că, ori de cîte ori se va duce pe la prieteni sau în oraş, tu vei fi cel care rămîne acasă, iar la întoarcere nici măcar nu observă că te-ai supărat...

Nevoia Vărsătorului de independenţă este atît de mare, încît nici nu va înţelege măcar posesivitatea ta în dragoste, darămite să se mai şi conformeze (un verb pe care-l urăşte din tot sufletul, de altfel). Are mult prea multe interese ca să stea pe acasă, iar ţie-ţi place să ştii mereu unde îţi este perechea...

Vărsătorul este vestit pentru obiectivitatea rece cu care abordează orice problemă, iar cînd ai să-ncerci să-i spui că te deranjează ieşirile prea dese prin oraş, pe le zeci de prieteni, o să se-ncrunte: nu înţelege el prea bine, cum adică să te deranjeze? Ce, n-ai şi tu viaţa ta de trăit? Doar n-oi fi vrînd să stai împreună cu partenerul 24 de ore din 24, nu? Aşa sînt semnele de Aer, nu se potrivesc prea bine cu Apa.

Tu te simţi cel mai bine într-un cămin confortabil, unde rutina vieţii de zi cu zi aduce împlinirea. Vărsătorul, în schimb, este prin excelenţă semnul schimbării, al neconvenţionalului, şi se simte ca într-o cuşcă dacă stă prea mult pe acasă. El are nevoie să hoinărească, să descopere lumea, să afle ce se mai întîmplă şi să se întîlnească des cu toţi prietenii săi.

Fiind amîndoi semne fixe, sînteţi foarte greu de schimbat şi de convins, aşa că orice mică ceartă poate să explodeze şi să devină un coşmar: nici el nu cedează, dar nici tu! Şi majoritatea certurilor vor porni de la firea prea independentă (pentru gusturile tale) a Vărsătorului, de la felul în care parcă se delectează călcîndu-te pe nervi. La rîndul său, Vărsătorul se va mira în faţa gîndirii tale complicate, care se bazează mai mult pe intuiţie şi mai puţin pe fapte şi date, şi o să-ţi şi reproşeze acest lucru, fiindcă nu e genul care să-şi ţină gura cînd are ceva de spus.

Fiind un semn dominator, Vărsătorului îi place să aibă controlul şi în relaţia afectivă, iar tu nu prea eşti de acord cu aşa ceva. Ceea ce va duce la un fel de război pe viaţă şi pe moarte, în care tu ai să-ncerci să-ţi convingi Vărsătorul de sentimentele tale, iar el va încerca să te facă să gîndeşti mai raţional, mai obiectiv.

Deci? O relaţie care, din punctul de vedere al stelelor, nici nu are cum să înceapă. Atît cît va ţine pasiunea fizica a începutului, atît va dura şi relaţia. Dar cînd se va pune problema unui angajament pe termen lung, fiecare va regreta că s-a băgat într-aşa o chestie ciudată... Mai bine stai acasă.