COMPATIBILITĂŢI ZODII

Scorpion - Capricorn

Scorpion şi Capricorn: Apă şi Pămînt. O relaţie de lungă durată, cu împliniri şi pasiune.

Defectele Scorpionului, gelozia şi posesivitatea, sînt considerate calităţi de către Capricorn, care este adesea nesigur pe el şi introvertit. Pentru el, aceste defecte demonstrează că iubirea există şi îl fac să se simtă în siguranţă (un sentiment foarte apreciat de o zodie de Pămînt). Pe de altă parte, realismul său te va face să te simţi sigur pe tine: Pămîntul este singurul care poate opri sau domoli Apa (emoţiile), iar aceasta, la rîndu-i, se impregnează în sol ori de cîte ori poate.

Capricornul este recunoscut ca fiind un nativ muncitor, pasionat de carieră şi dornic să se vadă pe undeva prin vîrful scării sociale. Aici, scopurile voastre se împletesc, fiindcă şi tu eşti ambiţios, ai mereu nevoie să te dedici cu trup şi suflet unei activităţi. Astfel încît Capricornul va găsi în tine sprijinul de care are nevoie şi va mai găsi şi înţelegerea şi răbdarea fără de care nimeni nu poate parcurge întortocheatele cărări ale sufletului unui Scorpion. Într-adevăr, Capricornul este un nativ care merge mult pe ocolite şi ajunge destul de greu la o relaţie serioasă, dar este foarte fidel odată ce s-a implicat afectiv. Faptul că este atît de "cu picioarele pe Pămînt" îţi va da siguranţa zilei de mîine. Este şi un nativ stabil, căruia nu-i fug ochii: dacă întîrzie, e sigur la birou. Poate chiar prea des. Aici, farmecul tău aparte poate să-l ajute să se mai relaxeze, pentru că, dacă există un domeniu în care Capricornul exagerează, acela e munca.

Una din calităţile care-l fac atît de potrivit pentru tine este umorul său ciudat, adesea autoironic. Capricornul e zodia guvernată de Saturn (planeta care ne dă lecţii în viaţă), deci este prin definiţie un nativ mai serios. Dar înţelege umorul mai bine decît ai crede, şi adesea îţi va întoarce replicile sau poantele sarcastice, de te va lăsa cu gura căscată.

Aveţi amîndoi talent pentru negocieri, aşa că veţi comunica foarte bine în problemele de zi cu zi, iar intuiţia ta (dată de elementul Apă) îl va ajuta mult pe acest nativ, exact acolo unde are nevoie: în carieră.

Semnele de Apă şi de Pămînt se înţeleg bine în pat, pentru că se contopesc. Senzualitatea inerentă a Pămîntului, talentul de a mîngîia cu graţie şi delicateţe se îmbină cu imaginaţia şi pasiunea arzătoare a Scorpionului. E adevărat, Capricornul nu va putea să înţeleagă niciodată în întregime ce se întîmplă în oceanul de emoţii şi sentimente unde tu te descurci fără probleme, dar va fi atît de extaziat în faţa a ceea ce va înţelege din sufletul tău, încît merită tot efortul.

Aşadar, o combinaţie foarte fericită, în care cu puţin tact o să ai tot ce-ţi doreşti, inclusiv conducerea (sau frîiele). Nu uita că, precum orice animal cu coarne, capricornul este încăpăţînat, aşa că nu insista cînd i se năzare lui vreo chestie. Oricum, talentul tău de negociator te va salva din orice situaţie, aşa că foloseşte-ţi răbdarea. Cu acest nativ, o să ai nevoie de cam toate resursele, cel puţin pînă ajungi sub "masca socială" pe care o afişează.