COMPATIBILITĂŢI ZODII

Scorpion - Săgetător

Scorpion şi Săgetător: Apă şi Foc. Dacă eşti un Scorpion liniştit şi la locul lui, las-o baltă. Dacă-ţi place aventura, viaţa pe muchie de cuţit... ai o şansă.

Bun, astrele zic că în general nu, dar poate da. Deci, cum o fi? Mai întîi, să ne lămurim: tu, fiind semn de Apă, ai nevoie de un partener care să-ţi înţeleagă emoţiile şi să-ţi răspundă cu aceeaşi intensitate. Săgetătorul exact asta şi face. Mai departe. Tu, fiind un semn de Apă, ai nevoie să fii iubit în mod demonstrativ, mereu şi-n fiecare clipă. Ei, aici, bietul Săgetător, cît e el de vînător, se poticneşte. Fiindcă el ştie să iubească şi să fie devotat şi toate astea, aşa cum doar o zodie de Foc ştie. Este loial, deci gelozia nu ţi-o poate stîrni. Dar... nu iubeşte demonstrativ, aşa cum vrei tu. Adică nu spune mereu, nu arată mereu, nu îţi dă în fiecare zi porţia de "te iubesc / tu şi numai tu / pînă la moarte tu şi eu". Deşi trăieşte cu o intensitate la fel de mare ca a ta, nu îşi analizează aceste trăiri atît de profund cum o faci tu, şi nici nu-şi pune întrebări filosofice cu privire la propriul său eu. Sigur, este semnul filosofilor (şi prin excelenţă al celibatarilor), dar el analizează ceea ce este în jur, nu pe sine.

A doua problemă cu un Săgetător este că foloseşte foarte des expresia "întotdeauna, pînă la moarte", numai că în general asta înseamnă săptămîna viitoare. Nu se implică aşa uşor pe termen lung. Are nevoie de multă independenţă şi orice Scorpion posesiv se-nfioară la auzul acestui sinistru cuvînt care înseamnă că respectiva persoana nu-i va APARŢINE.

Pe scurt, tu iei lucrurile prea în serios, el nu. Este o relaţie în care tu vei avea controlul, dar îţi va trebui mult tact ca să-ţi ţii Săgetătorul pe loc. Şi apropo de tact: pe cît eşti tu de taciturn şi introvertit, pe atît este el de deschis, de vorbăreţ. Îi place să se plimbe mult, nu să stea pe-acasă. În preajma lui, chiar şi datul cu aspiratorul sau cumpăratul pîinii este o aventură. Dacă vrei să foloseşti un truc, ţine minte că este foarte impresionabil. Incurabil chiar. Şi mai ales nu te bosumfla cînd îl vezi că este atît de brutal de sincer. Spre deosebire de tine, care pui bunătatea, sentimentele şi generozitatea pe primul plan, pentru el onestitatea (chiar dacă doare) e mai importantă ca orice. Ori de cîte ori îţi va spune un adevăr care nu-ţi convine, nu uita că de fapt consideră că-ţi face un bine. Iar dacă-l întrebi de ce e aşa brutal, o să-ţi spună scurt: "ai vrut adevărul, nu?".

Aşadar, merită? Dacă eşti un Scorpion care preferă să stea acasă şi vrea să-şi ţină partenerul într-o colivie de aur, caută pe la Peşti sau Raci. Dacă faci parte dintre cei cărora aventura şi independenţa personală le spune ceva, încearcă şi nu vei regreta. Vestea bună e că un Săgetător, odată "prins", nu prea mai fuge. Greu e pînă-l faci să stea ca să-i pui sare pe coada.