COMPATIBILITĂŢI ZODII

Scorpion - Balanţă

Scorpion şi Balanţă: Apa şi Aer. Combinaţie spumoasă (adică bună), dar şi furtunoasă (adică periculoasă). Guvernatorii celor doua zodii sînt Marte şi Venus: război şi dragoste.

Scorpionul, misterios, cu alura sa de "n-o să ghiciţi voi niciodată ce se ascunde-n mine", cucereşte uşor pe oricine. Iar Balanţei îi place să întîlnească mereu oameni noi şi persoane interesante, să stabilească mereu contacte. Numai că tu iei totul prea în serios, iar Balanţa este prea înclinată spre flirt ca să se poată acomoda cu un partener aşa de sensibil şi de posesiv ca Scorpionul. Dar poate fi şi o relaţie frumoasă, dacă faci ceva eforturi.

Sa începem însă cu începutul: tu eşti un semn de Apă, adică le ai pe-astea cu emoţiile adînci, profunde, misterioase. Balanţa e semn de Aer, adică analitică şi cerebrală. Nu şi-ar lăsa emoţiile să se plimbe pe coclauri nici moartă: astea-s chestii de domesticit şi de ţinut frumuşel în frîu. Aşadar, comunicarea pe plan afectiv s-ar putea să cam şchiopăteze.

Pe de altă parte, tu eşti semn fix, adică hotarît, organizat, căutînd mereu stabilitatea în viaţă. Balanţa e semn cardinal, adică o persoană ambiţioasă, întreprinzătoare, care-şi asumă multe riscuri. Desigur, o Balanţă va căuta mereu echilibrul între cele două talgere ale sale. Numai că rar şi-l va putea păstra: în general, îl găseşte, se bucură, apoi o ia la vale din nou. Iar asta ar putea fi o problemă în legătura dintre voi doi: tu vrei să-ţi ştii Balanţa cuminte şi liniştită acasă, în timp ce ea nu ştie a trăi făr’a se plimba.

Desigur, faptul că am început cu veştile rele nu înseamnă că totul e sub semnul inevitabilului şi că trebuie să-ţi trimiţi Balanţa la plimbare. În fond, tot ce-şi doreşte acest semn este să se căsătorească sau să se afle într-un parteneriat de lungă durată.

Dar, pe de altă parte, odată ce "s-a stabilit oficial" că sînteţi împreună, se va simţi echilibrată, în siguranţă şi cu talgerele în ordine. Aşa că se va duce iar pe la prieteni, prin oraş, pe la rude... Iar cum tu nu prea eşti genul care să se dea în vînt după vizite, persoane noi sau lume multă la un loc... adesea o să te cam bosumfle. Nu uita să-i SPUI de ce te-ai supărat: ai să observi că nici măcar nu-şi dădea seama că aşa o chestie poate să supere pe cineva. Pentru o Balanţă, legătura sentimentală e un fel de "fiecare merge pe drumul lui şi, din cînd în cînd, ne mai întîlnim şi povestim ce-am mai făcut, sau mai stăm împreună". Pentru tine e ceva de genul "al meu şi numai al meu, pe viaţă, pentru totdeauna, acum şi mereu".

Cu o Balanţă, problema este de fapt să o determini să se hotărască, să spună da sau nu. Un experiment simplu: pune-i o întrebare închisă (la care se poate răspunde doar cu da sau nu) şi numără minutele sau zilele ce se vor scurge în aşteptarea răspunsului.

Aşadar? Sincer, nu prea merge. Dacă vrei cu orice preţ, poţi încerca acest nou fel de dragoste, dar nu te vei simţi împlinit. Iar pînă la urmă, o relaţie frumoasă este aceea în care poţi fi mereu tu. Mai gîndeşte-te. (Dar să nu sari peste un flirt cu o Balanţă: merită!).