COMPATIBILITĂŢI ZODII

Scorpion - Rac

Scorpion şi Rac. Apă şi Apă. Uneori merge de nu-ţi vine să crezi. Alteori, pur şi simplu nimic nu se urneşte. Teoretic, astrele spun că da şi da şi da. Practic, nu toţi Racii sînt la fel. Cît despre Scorpioni...

Nativii de Apă sînt cei mai emotivi, mai afectuoşi şi mai sentimentali din tot zodiacul. De aceea, o combinaţie cu doi astfel de nativi este, în majoritatea cazurilor, o uniune magică, parcă anume făcută pentru a dura. Dat fiind că foarte adesea se exagerează laturile pozitive, ai putea crede că orice relaţie între două zodii de Apă TREBUIE să dureze. Ceea ce, bineînţeles, nu e chiar adevărat. Iar cum tu eşti cel mai "focos" dintre semnele de Apă, cu atît mai puţin ţi se potrivesc clişeele astrologice.

Racul este într-adevăr, în majoritatea cazurilor, un partener ideal pentru tine. Sentimentele sale sînt puternice, ca şi ale tale, nevoia sa de a fi înţeles o egalează pe a ta, iar căldura sufletească pe care ţi-o oferă te poate face să crezi că ai ajuns în rai. Pe de altă parte, personalitatea ta puternică şi sigură îi oferă acestui nativ nesigur şi instabil exact siguranţa şi reazemul de care are nevoie pentru a se desfăşura şi a fi el însuşi. Iar un Rac poate fi extrem de afectuos, de devotat şi de generos atunci cînd se simte în siguranţă, cînd căminul sau este protejat şi se simte înconjurat de afecţiunea şi pasiunea ta.

Acum, că am enumerat toate acele legături magice care vă unesc pe voi, nativii de Apă, sa stăm puţin strîmb şi să judecăm drept. Să menţionăm, nu toţi Racii sînt la fel: diferenţele pot fi uimitoare... Dacă vrei un exemplu concret, gîndeşte-te la Prinţul Charles, un Scorpion ca şi tine, care pînă la urmă a abandonat un Rac (Diana) în favoarea altuia (Camilla)!

În plus, nu toţi Scorpionii sînt la fel. Şi nu eşti chiar cel mai comod nativ din lume, eşti exigent şi adesea destul de intolerant. Tendinţa naturală a Scorpionului este să fie taciturn şi interiorizat, ceea ce-i dă acea superbă aură de mister, dar face comunicarea mai dificilă. Racul, pe de altă parte, este şi el introvertit. Iar cum mai este şi un nativ FOARTE capricios, adesea te poate aduce la exasperare (este guvernat de Lună, singura care îşi schimbă zilnic poziţia faţă de Pămînt, deci stările lui se schimbă efectiv de la o zi şi de la oră la alta).

Racul e capricios şi pretenţios. Nu e uşor de aflat ce vrea sau de ce s-a bosumflat dintr-o dată. Iar cum tu eşti taciturn de felul tău, e foarte posibil să staţi fiecare bosumflat la el acasă, aşteptînd să sune celălalt.

Aşadar, merita? Ca oricare combinaţie a Scorpionului cu zodiile de Apă: 99% da. Dar, pentru restul de 1%, învaţă şi tu mişcările Lunii pe de rost, ca să ştii din timp cînd o să-i sară ţandra Racului. Pe bune. Să nu spui că nu ai fost avertizat.