COMPATIBILITĂŢI ZODII

Compatibilităţi zodia Scorpionului:

Compatibilitate excelentă:    Scorpion-Rac, Scorpion-Capricorn, Scorpion-Peşti

Compatibilitate bună:          Scorpion-Taur, Scorpion-Scorpion

Compatibilitate acceptabilă: Scorpion-Berbec, Scorpion-Gemeni,Scorpion-Balanţă, Scorpion-Săgetător

Compatibilitate redusă:        Scorpion-Leu, Scorpion-Vărsător

Scorpion - Berbec

Scorpion şi Berbec: Apă şi Foc? Greu de ajuns la un compromis, dar odată ce v-aţi lămurit fiecare, relaţia are şanse mari să dureze.

Dacă pe plan emoţional o să cam aveţi probleme, ca parteneri de afaceri vă înţelegeţi perfect. Berbecul este iniţiatorul, cel care inspiră marile acţiuni, cel ce vine cu ideea strălucită. Dar la "praftică" se cam împotmoleşte. Iar aici vine Scorpionul, care aduce durabilitatea. Berbecul fiind semnul care guvernează creierul, nu e deloc încuiat la idei noi, şi ştie să dea dreptate şi altora, aşa că îţi va asculta cu atenţie ideile şi sugestiile şi va încerca de-adevăratelea să "facă ceva".

Atracţia fizică între voi este foarte mare la început – probabil a fost dragoste la prima vedere. Pasiunea primelor zile este la fel de mare: în general, Apa şi Focul se atrag, fiind complementare. Fiecare are ceea ce-i lipseşte celuilalt, fiecare îl completează pe celalalt. Problemele încep cînd vine vorba de o relaţie de durata, deoarece, pe termen lung, Apa tinde să stingă Focul (să-l plictisească, să-l agaseze sau enerveze), iar el tinde, prin însăşi natura lui, să consume energia din jur, adică să evapore Apa (sa te epuizeze fizic sau psihic).

Tu eşti un semn de Apă, adică foarte emoţional, pasional şi mereu preocupat de chestii existenţiale ("dar de ce mă iubeşti?"), în timp ce Berbecul nu se încurcă prea mult în detalii de astea ("nu ţi-e de ajuns că te iubesc?"), el ştie să vadă lucrurile în ansamblu. Adîncimile sentimentale în care-ţi place ţie să navighezi îl şi sperie, pentru că e semn de Foc, iar prea multă Apă (sentimente, emoţii) îl stinge, îi consumă energia.

Pe de altă parte, Scorpionul este un semn care nu se prea dă în vînt după petreceri, lume multă şi întîlniri oficiale. Berbecul, în schimb, este cel care străluceşte în acest gen de mediu: este centrul atenţiei, cel pe care-l ascultă toată lumea cu gura căscată. Şi, bineînţeles, că-i place postura asta (e orgolios, ca şi tine), aşa că nu evită petrecerile, ci le caută, în timp ce tu ai vrea să-l ştii mai mult pe acasă, acordîndu-ţi ţie mai multă grijă. Şi nici nu are prea multa răbdare să stea să te cocoloşească şi să te roage să vii cu el. Iar asta îţi va răni orgoliul (care este cam mare la Scorpioni – poate n-ar fi rău să mai laşi şi tu de la tine cîteodată).

Cu toate dezavantajele, chiar şi teoria recunoaşte că relaţia dintre voi e adesea altfel decît cea descrisă în general între o Apă şi un Foc. Asta pentru că sînteţi ambii guvernaţi de Marte, ceea ce vă dă un fel de canal de comunicare numai al vostru, un fel anume de a vă intui şi de a vă cunoaşte.

Aşadar, cum o să fie? Un fel de ascensiune pe Everest. Dar toţi cei care au făcut-o au zis că a meritat efortul.