COMPATIBILITĂŢI ZODII

Balanţă - Peşti

Balanţă şi Peşti, Aer şi Apă? Frumos, fascinant, nemaiauzit... dar adesea nu prea ţine.

Dacă ai apucat să te-ndrăgosteşti de un Peşte, probabil că te-a fermecat cine ştie ce chestie misterioasă, fascinantă, pe care cam toţi nativii zodiei par a o ascunde. Numai că, să nu spui că nu ai fost avertizat: de fapt, acolo, în adîncurile apelor unde trăiesc Peştii, nu prea se ascunde nimic în afara de zăpăceală, sentimente contradictorii şi nesiguranţă.

Cu unii nativi merge, cu alţii nu. Depinde foarte mult de celelalte planete pe care le aveţi (mai ales Peştele) prin zodiac. Unghiul dintre voi, pe cercul zodiacului, este de 150 de grade. Chiar şi fără o denumire astrologică, tot pare un unghi ciudat. Şi chiar aşa şi este. Partea cea mai grea în această relaţie este echilibrul. Pe termen lung. Sau mai bine zis, echilibrarea unui Peşte, ajungerea în acel punct de stabilitate şi armonie. De fapt, dacă găseşti o soluţie, e chiar mai bine: o patentăm, o ambalăm şi ne îmbogăţim rapid. Asta pentru că e adesea imposibil.

Nu că Peştii n-ar fi nativi fascinanţi. Sînt. Visători şi altruişti. Asta înseamnă că ai ce discuta cu Peştii. Curioşi. Asta înseamnă că nu te plictiseşti alături de ei. Plini de idei fanteziste. Şi nici nu le place să domine sau să ţină frîiele într-o relaţie, aşa că spiritul tău de conducător se poate desfăşura în voie.

Deci, ce nu merge? Dacă sînt atîtea chestii care merg... Păi, pentru început, Peştele nu ştie nici el ce gîndeşte, ce simte sau pe unde mai călătoresc emoţiile sale astăzi. Este greu de ajuns la o înţelegere cu el, pentru că cel mai adesea spune ca tine şi nici măcar nu face ca el: nu face nimic. Este destul de dezorganizat. Dar cel mai rău e că este hipersensibil: nici nu ştii cînd ai spus ceva care l-a rănit. Şi, ca să fie tacîmul complet, nici nu se ridică să spună că-l doare sau că vrea ceva în mod special, ci tace, fiindcă de fapt, deşi nu recunoaşte, îi place să sufere şi să fie victimă. Aşa că, într-o relaţie pe termen lung, nu prea ştii niciodată UNDE te afli cu un Peşte. Astrologii spun că între voi cel mai bine se dezvoltă o relaţie pe termen scurt, o aventură şi atît.

Peştele preferă adesea să rămînă acasă, în loc să meargă prin oraş. Cum ţie tocmai asta-ţi palce cel mai mult, ori renunţi la distracţie şi stai pe acasă, ori îl laşi frumuşel (şi aşa are nevoie de momente lungi de izolare, are el ceva cu încărcatul bateriilor în singurătate, sau cam aşa ceva) şi pleci singur. Alegerea e importantă, dar, oricum ai lua-o, bine tot nu iese: ori te plictiseşti de moarte, ori îţi răneşti partenerul.

O relaţie care adesea începe frumos, chiar furtunos, dar se termină cît ai zice Peşte. La fel de repede cum ies bulele de Aer din Apă. Iar dacă durează, peste un timp ai să descoperi că nu mai are gust, exact ca o sticlă de apă minerală pe care ai lăsat-o trei zile fără dop. Pentru Balanţă, un singur avertisment: gîndeşte-te bine înainte de a intra într-o relaţie pe termen lung cu un Peşte, fiindcă le cam are cu scenele şi văicăreala, iar adesea tu, pentru a le evita, faci ca el. Adică rămîi, deşi nu eşti o Balanţă fericită.